ALMERE - Het afgelopen jaar is er in Almere Centrum hard gewerkt om van de Esplanade een aantrekkelijk en groen stadspark te maken. Eind augustus werden de bouwhekken verwijderend. Sindsdien hebben veel bezoekers het plein al bewonderd en informeel in gebruik genomen. Dit weekend zou het plein officieel in gebruik genomen worden met diverse muzikale, sportieve, culturele en watersportactiviteiten. Vandaag hebben de organiserende partijen echter besloten al deze activiteiten te annuleren.


De organisatie, die bestaat uit de ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA), Almere City Marketing en de Gemeente Almere, heeft dit besluit vandaag op eigen initiatief genomen. Martin Ort, directeur van de OVSA, licht toe: “Het aantal coronabesmettingen neemt landelijk weer toe. Daarom hebben wij als organisatie vandaag in goed overleg besloten de activiteiten dit weekend niet door te laten gaan. Hoewel aan alle veiligheidseisen en 1,5 meter-maatregelen was voldaan, hebben we zelf onze verantwoordelijkheid genomen. De veiligheid van de bezoekers aan het centrum staat altijd voorop. Daarom gaan de activiteiten dit weekend helaas niet door.”


Het is nog niet bekend of en wanneer de activiteiten op een later moment plaats zullen vinden. Alle deelnemers die zich inmiddels hebben aangemeld voor een activiteit dit weekend, zullen persoonlijk op de hoogte gesteld worden van de annulering.