ALMERE - Afgelopen weekend vond voor de meeste zwemverenigingen de tweede ronde van de Nationale Zwemcompetitie plaats. Ook zwemvereniging New Wave Almere kwam hiervoor zondag aan de start in Amstelveen. Ondanks dat de vereniging pas afgelopen augustus is opgericht, waren er weer goede resultaten met veel medailles en persoonlijke records.


Al na de eerste competitieronde leek New Wave er al goed voor te staan. “Ondanks de nu nog kleine groep zwemmers eindigden we na de eerste ronde op de vijfde plek in onze regio en 12e van de 58 verenigingen landelijk.” vertelt voorzitter Vanessa Tielens. “Een prachtige start van het seizoen!” zegt ook Frits Brama, de hoofdtrainer. “Onze doelstelling voor dit seizoen is namelijk handhaven in de klasse waar we nu zwemmen. Als wij zo doorgaan moet dat zeker lukken.”

Van zo doorgaan, is zeker sprake, want ook tijdens de tweede competitieronde van afgelopen zondag zijn goede prestaties geleverd. “Opvallende prestaties waren onder andere die van Brian de Groot en Britt Colijn. Zij zwommen flinke persoonlijke records. En dan hebben we het nog niet eens over alle medailles.”, aldus Tielens. De trainers zijn ervan overtuigd dat zij met deze resultaten nog steeds op schema liggen, ondanks dat de officiële tussenstand nog niet bekend is. “Helaas was een andere competitiewedstrijd uit onze klasse afgelast, waardoor nog niet alle resultaten binnen zijn, maar dat zal niet veel verandering in het klassement brengen. Ik maak me geen zorgen.” rondt Brama af.

New Wave heeft in 2020 nog twee competitiewedstrijden te gaan en is dus op de helft, maar eerst zullen zij dit jaar nog met veel vertrouwen aan de Regiokampioenschappen Korte Baan starten.