ALMERE - Jong Almere City FC heeft in de eerste thuiswedstrijd in vier weken geen resultaat weten te boeken. Op het Loogman Carwash Football Academy hoofdveld werd in de winterzon met 0-1 verloren van DVS’33 Ermelo door een benutte strafschop van Oktay Öztürk.

De eerste helft begint nog enerverend. Al in de eerste minuut krijgt DVS de mogelijkheid om op voorsprong te komen als Joshua Patrick de bal voorlangs volleert. Even later is Jeremy Jonker namens de bezoekers eveneens dicht bij de openingstreffer met een kopbal uit een corner. Na een klein kwartier krijgt Jong City ook een grote kans, als Rogier Benschop de bal verovert en alleen op de keeper afgaat. Hij schiet de bal hard op de paal.

Daarna gebeurt er lang weinig meer op het Academy Veld. Het duurt tot in de blessuretijd voor er weer enig doelgevaar ontstaat, wanneer na een handsbal van Guiliano With de bal op de stip gaat. Ermeloërs Oktay Öztürk faalt niet vanaf elf meter, schiet de bal hard rechtsonder binnen en zet Jong Almere City FC op een 0-1 achterstand.

In het tweede bedrijf is er wat meer te beleven, al komt dat in eerste instantie vooral voort uit geklungel in de defensie van beide teams. Benjamin Roemeon is namens de geel-zwarten de eerste die een zelf gecreëerde kans krijgt als hij door het centrum opstoomt, maar zijn schot gaat op de paal. Ook Frank van den Burg en Christiaan van Hussen zijn met respectievelijk een kopbal en een afstandsschot dicht bij de beslissing.

Toch maakt Jong naarmate de wedstrijd op zijn eind loopt nog echt aanspraak op de gelijkmaker. Centrale verdediger Henk van Schaik en Kyvon Leidsman dwingen met gevaarlijke kopballen keeper Daan Huiskamp nog tot reddingen, die hij dan ook verricht. Ook op een afstandsschot van Noah Abid heeft de sluitpost een antwoord, waardoor de beloften deze middag genoegen moeten nemen met een verliespartij.

Hierdoor lijkt Jong Almere City FC de aansluiting met de top-4, die recht geeft om volgend seizoen als Jong-team te blijven bestaan, definitief verloren. Jong zakt naar plaats negen in de Derde Divisie Zaterdag en staat nu elf punten achter een plaats bij de beste vier. Volgende week maken de mannen van Florian Wolf de reis naar Zeeland voor een uitwedstrijd tegen HSV Hoek.

Op 21 maart volgt er weer een thuiswedstrijd, als promotiekandidaat FC Lisse naar Almere komt. De wedstrijd begint om 15:00 uur en is gratis te bezoeken voor seizoenkaarthouders.