ALMERE - Jong Almere City FC verliest zaterdagmiddag vrij roemloos van SVV Scheveningen, dat zelf ook niet al te best voetbalt. Goals van Aldogan en Robinson zorgen voor een nieuw verlies voor de ploeg van Ivar van Dinteren: 0-2.

Vanaf de aftrap zitten de bezoekers beter in de wedstrijd, iets dat al in de eerste tien minuten kansen oplevert voor Barry Rog en Mehmet Aldogan. Na een halfuur vallen er dan ook goals. Brandon Robinson opent de score, en slechts drie minuten later zet Mehmet Aldogan de 0-2 op het bord. Aldogan kan net als Robinson kinderlijk eenvoudig vrij komen voor de keeper om af te maken.

In de rest van de wedstrijd krijgt Jong Almere City FC slechts sporadisch kansen. Tarik Evre is met het hoofd twee keer onzorgvuldig en schoten van Van Hilten en Ramadani worden weggewerkt door de Scheveningse verdediging.

Overigens had het verlies ook ruimer kunnen zijn, want beide doelpuntenmakers missen nog een grote kans. Robinson ziet zijn inzet van de lijn gehaald door Tarik Evre, en een raket van een schot van Mehmet Aldogan landt op de lat.

Door het nieuwe geleden verlies en de winst van Jong Vitesse op BVV Barendrecht, kan de degradatie naar de Derde Divisie al over twee weken een feit zijn, als Jong City op bezoek gaat bij Kozakken Boys uit Werkendam. Een week eerder, komend weekend dus, speelt de ploeg van Ivar van Dinteren nog thuis tegen VV Katwijk.