TILBURG - Willem II en Almere City FC hebben een punt overgehouden aan een tumultueuze avond in Tilburg die eindigde in 1-1.

De gasten kwam halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Jeredy Hilterman, die was toegekend na een overtreding van doelman Kostas Lamprou. Kort voor rust dacht Willem II te hebben gescoord via Erik Schouten, maar scheidsrechter Gerrets zette een streep door die gelijkmaker. Dat leidde tot onvrede bij het thuispubliek, waarbij vanaf de tribune voorwerpen op het veld werden gegooid. Voor Gerrets was dat de reden de ploegen voortijdig naar de kleedkamer te sturen.

Vroeg in de tweede helft dacht Willem II alsnog op gelijke hoogte te zijn gekomen, maar andermaal werd de 1-1 afgekeurd. In de 65ste minuut viel die alsnog via Jeremy Bokila, maar daar bleef het bij.