ALMERE - Almere City FC is er niet in geslaagd om de Stadium Warming Party te bekronen met een driepunter. Hoewel met 3.484 supporters op de tribune het all-time toeschouwersrecord wordt verbroken, en de artiesten op het horecaplein de stemming er goed inbrengen, blijft de kers op de taart achterwege. De Graafschap is in het Yanmar Stadion met 0-2 te sterk.


Dat er vrijdagavond iets bijzonders gebeurt in het Yanmar Stadion heeft Almere geweten. Al ruim voor de aftrap zorgen de massaal toegestroomde fans voor een verkeersinfarct richting het sportcomplex. Met optredens van onder meer Lil’MG, LEAFS en Danny Lit is het daar al vroeg gezellig. De opkomst van de spelers wordt begeleid met vuurwerk en daarmee zijn de vernieuwde hoofdtribune en het verlengde VIP-deck officieel geopend.

Op het veld blijft het vuurwerk in figuurlijke zin juist achterwege. De gasten uit Doetinchem zijn in de eerste 45 minuten iets dreigender, maar echt grote kansen blijven lang achterwege. Branco van den Boomen, Javier Vet (beiden net naast) en Daryl van Michem (goede redding Joshua Smits) zijn het dichtst bij een treffer.

Aan de andere kant van het veld slaagt Almere City FC er niet in om een vuist te maken. Een hoekschop van Ricardo Kip – die rechtstreeks richting het doel draait – zorgt nog voor de meeste dreiging, waar Nick Venema (afzwaaier) en Faris Hammouti (niet voldoende kracht achter de bal) hun doelpogingen zien mislukken.

Op slag van rust is het alsnog raak voor De Graafschap. Uitgerekend voormalig Almere City-speler Vet schiet de bal uit een voorzet tegen de touwen, waardoor er bij de theepauze een 0-1 stand op het scorebord prijkt.

Wanneer het spel weer wordt hervat krijgt Kip direct een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij schiet de bal via de buitenkant van de paal naast. Hoewel de equipe van hoofdtrainer Ole Tobiasen in het tweede bedrijf het meeste balbezit heeft, weet de ploeg dat niet om te zetten in noemenswaardige kansen. Wanneer Ralf Seuntjes uit een voorzet relatief simpel de 0-2 binnen schiet is de wedstrijd gespeeld.

,,De teleurstelling overheerst”, stelt Tobiasen na afloop. ,,Vooral in aanvallend opzicht hebben we te weinig gebracht. Ondanks dat we met regelmaat balbezit hadden, zijn we er niet in geslaagd om tot uitgespeelde kansen te komen. Dat vind ik ontzettend jammer, want we hadden bij de Stadium Warming Party graag voor een spektakelstuk gezorgd.”