ALMERE - Slechts drie dagen na de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur in Leeuwarden staat er maandagavond alweer een thuiswedstrijd op het programma. Helmond Sport is de tegenstander in het Yanmar Stadion voor de derde wedstrijd van de vierde periode.

Almere City FC aast nog altijd op een plaats in de play-offs en gezien de tegenstanders die de ploeg van Ole Tobiasen nog voor de kiezen krijgt in de vierde periode lijkt dat absoluut geen ijdele hoop. Werden eerst al TOP Oss en SC Cambuur verslagen, nu volgen er meerdere laag geklasseerde teams op de ranglijst, te beginnen met Helmond Sport. Daarna volgen ook nog Jong FC Utrecht, Telstar en FC Dordrecht.

Laagvlieger
De Helmonders kennen een uiterst moeizaam seizoen. Voorafgaand aan de stunt tegen Roda werd elf wedstrijden op rij niet gewonnen. Op de ranglijst vinden we Helmond Sport terug op de voorlaatste plaats. Op papier dus een makkelijke tegenstander, maar Almere City FC wist het grootste deel van de eerder gespeelde wedstrijden tegen de Brabanders niet te winnen. In 31 ontmoetingen won City 13 keer, de winst ging 15 keer naar Helmond Sport en de overige drie keer bleef het gelijk.

De uitwedstrijd die eerder dit seizoen in Helmond werd gespeeld, werd door de Flevolanders gewonnen. De inmiddels vertrokken spits Edoardo Soleri boog met twee goals een 1-0 achterstand om, en zette de 1-2 einduitslag op het bord.

Onderschatting
Het team van trainer Rob Alflen pakt verassend genoeg wel punten tegen topploegen. Zo werd Sparta Rotterdam al met 3-0 verslagen, en hield het recentelijk een punt over aan een ontmoeting met Go Ahead Eagles. In Helmond werd het 1-1. Afgelopen vrijdagavond wonnen de Brabanders bovendien zeer verrassend met maar liefst 4-0 van Roda JC. Sowieso zal Almere City FC moeten waken voor onderschatting, want het verspeelde eerder dit seizoen al punten tegen laagvliegers als FC Dordrecht en Telstar.

Interim-hoofdtrainer Ole Tobiasen is duidelijk over de doelstelling van Almere City FC dit seizoen. ,,Voor onze club gaat het maar om één ding, en dat is het halen van de Play-Offs’’ zei de Deen na afloop van de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Een resultaat op maandagavond tegen Helmond Sport lijkt daarvoor van vitaal belang.

Bij Helmond Sport speelt één oude bekende. Daan Ibrahim speelde 46 wedstrijden voor Jong Almere City FC en kwam ook eenmaal uit voor het eerste elftal. Bij City speelt weliswaar geen oud-Helmond Sporter, maar wel een Helmonder. Bram van Vlerken is afkomstig uit de Brabantse stad.