ALMERE - De rugbyclub uit Almere is op een positieve manier in beweging. Ondanks de vreemde tijd ziet de club het aantal leden groeien en kan de vereniging bouwen op een enthousiaste groep vrijwilligers.


Een aantal weken geleden startte het ambitieuze plan om een grote groep binnen de club verder te laten opleiden. Dat is binnen de club zeer goed gevallen, met als resultaat dat maar liefst 23 mensen zich direct aanmeldden voor een meerdaagse cursus World Rugby 1 coaching.

Een groep die bestond uit ervaren jeugdtrainers die graag met een officieel diploma op het veld willen staan, ervaren rugbyspelers en een groep nieuwe enthousiaste rugbyouders. Zaterdag was er voor deze 23 trainers hun praktijk deel World Rugby 1 coaching op het veld.

Dit examen kwam nadat de groep eerder aan 4 online e-learn programma's en aan klassikale online-theorie les had deelgenomen. Vanuit de Nederlandse Rugby Bond waren het twee bekende rugbynamen die de lessen gaven en op zaterdag het praktijk onderdeel kwamen beoordelen. De vrijwilligers uit Almere hadden een training voorbereid die zij onder toeziend ook van de examinatoren aan teams mochten geven. Na een positieve intensieve ochtend was iedereen klaar, iedereen geslaagd en iedereen enthousiast en geïnspireerd.

De club uit Almere kreeg complimenten van de examinatoren over het ongekend hoge aantal deelnemers en de zeer positieve vibe op de club.