ALMERE - In het weekend van 23 juni en 24 juni zal op het Almeerderstrand, Strandbad Duin in Almere de derde voorronde van het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer georganiseerd worden.

Beach Soccer is de grootste beachsport ter wereld en de snelst groeiende zomersport van Nederland. Almere is net als in 2017 ook in 2018 gastheer van de voorronde van het NK Beach Soccer. Honderden spelers uit de landelijke competities gaan op het Almeerderstrand de strijd aan met als uiteindelijke doel Nederlands Kampioen Beach Soccer te worden.

Op zaterdag 23 juni strijden de spelers uit de Mannen Eredivisie en Eerste Divisie tegen elkaar. Op zondag 24 juni is het de beurt aan de speelsters uit de Vrouwen Eredivisie teams en de overige teams van de Mannen Eredivisie en Eerste Divisie, zij spelen ieder twee wedstrijden van 3 x 12 minuten op het zand. Beach Soccer kenmerkt zich door veel doelpunten, spectaculaire acties en sportiviteit.

Samenwerking
De voorronde van het Nederlands Kampioenschap is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Almere City Marketing, Sportbedrijf Almere en Strandbad Duin.