ALMERE - Na de topwedstrijden tegen onder meer NEC Nijmegen en Go Ahead Eagles, staat er vrijdagavond opnieuw een fraai affiche op het programma in het Yanmar Stadion. Met SC Cambuur komt er wederom een directe concurrent op bezoek in de Flevopolder. De Friezen, momenteel terug te vinden op de achtste plaats van de ranglijst, hebben slechts drie punten minder dan Almere City FC.

,,Aan ons de taak om een gaatje te slaan. We willen de overwinning op Helmond Sport graag een goed vervolg geven”, aldus trainer Michele Santoni.

Wanneer we na twaalf speelronden de balans opmaken, kunnen we concluderen dat Cambuur alleraardigst aan het seizoen is begonnen. Zes wedstrijden werden gewonnen, twee duels eindigden in een gelijkspel en viermaal stapten de Noorderlingen puntloos van het veld. Die verliespartijen waren over het algemeen tegen gerenommeerde tegenstanders als Roda JC, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles. Alleen de 1-0 nederlaag tegen laagvlieger FC Dordrecht was opvallend.

Vorige week kon SC Cambuur weer drie punten bijschrijven door een 2-1 zege op Jong Ajax. Beide doelpunten van de thuisploeg werden gemaakt door Justin Mathieu. De aanvaller is er vrijdag echter niet bij, omdat hij in de slotfase van het duel met de Amsterdamse beloften met rood van het veld werd gestuurd. Met spelers als Kevin van Kippersluis en Issa Kallon heeft trainer Rene Hake overigens meer goede opties in de voorhoede.

De oefenmeester, die sinds januari van dit jaar de eindverantwoordelijke is in Leeuwarden, gaf voorafgaand aan het seizoen aan dat hij benieuwd is waar zijn ploeg toe in staat is. Waar in voorgaande voetbaljaargangen steevast het kampioenschap het doel was, beseffen ze zich bij Cambuur ook dat die missie allerminst eenvoudig is.,

,Je speelt een competitie om kampioen te worden, maar er zijn veel factoren die bepalen of dat wel of niet gaat gebeuren”, zei Hake tegen het Friesch Dagblad. ,,Ja, qua naam is de Eerste Divisie er sterker op geworden. Maar namen zeggen niet altijd wat. Voor mij is het belangrijk dat wij een bepaalde manier van spelen erin krijgen, die het meeste resultaat oplevert.”

Vorig jaar eindigde het duel tussen Almere City FC en SC Cambuur in een 1-1 gelijkspel. In de voorbereiding op dit seizoen was de equipe uit Leeuwarden in een oefenduel met 2-0 te sterk voor City. Maar dat zegt volgens Hake niet zoveel. ,,Sindsdien heeft Almere er al een stuk of zeven nieuwe spelers bijgekregen. Snap je wat ik bedoel?”

Tickets voor het duel met SC Cambuur bestel je hier.