ALMERE - De genomineerden voor de titel Sporttalent 2018 van Almere zijn bekend. Maar liefst vijf sporters strijden dit jaar om de titel: Keitharo Oosterwolde (atletiek), Rick Bouthoorn (auto-/kartsport), Luc Schmitz (windsurfen), Christopher Lam (tennis) en Nisrine Lamnadi (Taekwondo). Allen hebben het afgelopen jaar binnen hun discipline topprestaties geleverd. De winnaar wordt op 27 februari tijdens het SNS Sportgala in het Topsportcentrum bekend gemaakt. Afgelopen week maakte de gemeente al bekend welke Almeerse ploegen, coaches en paralympische sporters genomineerd zijn en komende week volgen de genomineerde Sportman en Sportvrouw van het jaar.

Keitharo Oosterwolde won tijdens het NK Atletiek voor Junioren het koningsnummer – de 100 meter sprint – in een tijd van 10,68: de snelste tijd ooit gelopen door een B-junior in Nederland.
Rick Bouthoorn was in 2018 de jongste rijder in de Senior Max Klasse en reed als 13-jarige tussen 16 tot 25-jarige coureurs. Hij is daarnaast de broer van de eveneens genomineerde Paralympische sporter Cheyenne Bouthoorn.
Luc Schmitz haalde afgelopen jaar de negende plek in de eindrangschikking windsurfen van de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.
Christopher Lam behaalde de nationale titel indoor tennis in zijn leeftijdscategorie.
Nisrine Lamnadi is al drie jaar op rij Nederlands Kampioen in haar categorie (-63 kg) en behaalde in 2018 vier keer een podiumplaats tijdens internationale wedstrijden. Ook deed ze mee aan de Jeugd Europese- en Wereldkampioenschappen Taekwondo.

Stemproces
Deze weken worden de genomineerden voor de Almeerse sportverkiezingen bekend gemaakt. Daarna is van 6 t/m 17 februari de keuze aan Almeerders. Zij kunnen via www.almere.nl/sportverkiezingen hun stem uitbrengen op alle genomineerden in de categorieën Sportploeg, Sportcoach, Paralympische sporter, Sporttalent, Sportman en Sportvrouw van het jaar. De winnaars worden vervolgens bepaald aan de hand van uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury. Deze jury bestaat dit jaar uit Bob Friedländer (sportfotograaf), Timothy Beck (oud-topsporter), Martijn de Groot (sportverslaggever Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (Sportservice Flevoland) en Martijn Rengelink (concerndirecteur gemeente Almere). De Almeerse Sportverkiezingen en het SNS Sportgala worden jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf van de gemeente Almere. Het gala wordt mede mogelijk gemaakt door SNS Bank, Baljetgroep en Vereniging Bedrijfskring Almere.

Kijk op www.almere.nl/sportverkiezingen voor meer informatie