DEN HAAG - ADO Den Haag-spits Thomas Verheydt heeft zijn voormalige club Almere City pijn gedaan door vrijdagavond de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. ADO Den haag stata daardoor nu op de vierde plaats en Almere City moet in de laatste speelronde alles op alles zetten om alsnog de vierde periodetitel te pakken.

De Braziliaan Felipe Pires, die afgelopen winter overkwam van het Oekraïnse Dnipro, zorgde voor het belangrijkste wapenfeit in een weinig boeiende eerste helft. De vingertoppen van Nordin Bakker en de paal voorkwamen dat Pires de thuisploeg na ruim twintig minuten op een voorsprong bracht. Verheydt was net als de spits van Almere City, Maarten Pouwels, in de eerste helft onzichtbaar.

Toch kreeg de twee meter lange aanvaller van de gasten na rust een kans, maar Pouwels legde de bal af Alhaft, die faalde in de afronding. Doelman Hugo Wentges hield de ploeg in die fase overeind met kort hierna nog een belangrijke redding.

Met een rake kopbal zorgde Verheydt na zeventig minuten alsnog voor een voorsprong na een gave voorzet van Boy Kemper. Het betekende zijn dertigste doelpunt van het seizoen, waarmee hij het Cars Jeans Stadion liet ontploffen: 1-0.