MAASTRICHT - MVV heeft zich goed hersteld van de verrassende nederlaag bij Jong FC Utrecht (3-0) van afgelopen maandag door het thuisduel met Almere City FC met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Ruben van Bommel zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

De 18-jarige zoon van voormalig international Mark van Bommel scoorde vlak voor rust op aangeven van Koen Kostons nadat MVV daarvoor al een aantal mogelijkheden om zeep had geholpen. Het was voor Van Bommel alweer de vierde seizoenstreffer.

MVV kreeg ook na de rust nog mogelijkheden, maar keeper Nordin Bakker liet zich niet meer verschalken. Dat deed zijn collega aan de overkant Romain Mathys evenmin toen Almere City toch nog aandrong. met enkele puike rediingen wist de toch al in vorm zijnde keeper de winst velig te stellen voor MVV dat de derde plaats behoudt op vier punten van koploper Heracles Almelo. Almere City FC blijft op een vijfde plaats staan.