ALMERE - Vanuit Rugbyclub Bulldogs Almere is er een toernooi georganiseerd voor de zwaargewichten uit het rugby. Met teams van minimaal 1000KG zal er gestreden worden tijdens het 1e Jumbo Sevens toernooi!

Traditie getrouw sluiten de Nederlandse rugbyclubs het seizoen af met deelname aan verschillende rugby toernooien. Een van de populaire spelvarianten voor een toernooi is het sevens rugby. Waar normaal teams met 15 tegen 15 spelen bestaat in deze variant het team slechts uit 7 spelers.
Omdat het veld bij sevens rugby net zo groot als bij 15 tegen 15 is het vooral een snelle spel variant. Snelheid is nu juist het gene wat bij veel van de zware spelers ontbreekt. Om juist deze groep spelers een uniek en eigen evenement te bieden hebben we het idee uitgewerkt om een Jumbo Sevens toernooi te organiseren.

We spelen wel 7 tegen 7 maar op een klein veldje. Hierdoor hoeven de zware mannen minder te rennen en kunnen we op fysieke confrontaties rekenen. “Als zware speler moet je het niet hebben van een lange loopactie het hele veld over” zegt Lennaert Geerts, zelf zwaar en speler bij Rugbyclub Bulldogs Almere. Wij zware jongens genieten ervan als we iemand frontaal kunnen tackelen of juist door een tackle heen kunnen breken.

Dat er vanuit Rugbyend Nederland interesse is in een dergelijk toernooi bevestigen de aanmeldingen. Lennaert Geerts weet te melden dat er al inschrijvingen binnen zijn uit Zwolle, Havelte en Maastricht. We zijn nog niet zo heel lang bezig met de promotie van het toernooi maar zien op onze sociale media onze groep volgers en geïnteresseerde met de dag groeien.

Om wel aan onze kwaliteitseisen te kunnen voldoen is er voor deze dag een veilingweegschaal beschikbaar gesteld door de firma Dimensio verpakkingen. Bij binnenkomst zullen we de teams wegen waarbij het totaalgewicht minimaal 1000 kilo moet zijn. Vanaf dat het idee geboren is worden we overspoeld met leuke reacties geeft voorzitter van de Bulldogs Edwin Veenendaal aan. Toen Lennaert mij zijn idee vertelde dacht ik gelijk dit is UNIEK en zo ontzettend gaaf! Er is geen vergelijkbaar toernooi en zowel de wedstrijden als de geroemde derde helft zullen een groot feest worden.

Alle geïnteresseerde zijn welkom op 16 mei 2020 op Rugbyclub de Bulldogs aan de competitieweg 7 in Almere. We starten de dag met de Flevocup een toernooi voor de mini’s (spelers van 10 en 11 jaar) en vanaf 14:00 uur zullen de Jumbo’s hun krachten meten. Toegang is uiteraard gratis.