ALMERE - Op zaterdag 22 september organiseren bewoners uit Almere Poort, samen met Stad & Natuur en de Schone Poort en andere organisaties, de ‘Groene Route’ door Almere Poort. Alle bewoners van Poort, maar natuurlijk ook andere Almeerders, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze wandeling/fietstocht langs diverse groene buurtinitiatieven. Op de route zijn gratis activiteiten voor jong en oud!

Er is bewust gekozen voor 22 september, want op die datum is het Landelijke Burendag. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat samen met buren wordt gevierd. Het is een dag waarop de buurt gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de wijk. De gedachte achter Burendag sluit perfect aan bij de plannen die verschillende bewoners én Stad & Natuur hebben voor Almere Poort.

Groene Route
De Groene Route is een actieve wandeling of fietstocht door Almere Poort met verschillende 'stops' waar u persoonlijk kunt bekijken hoe bewoners en bedrijven samenwerken om de buurt nóg groener, leuker, gezelliger en aantrekkelijker te maken! De route loopt van 13.00 tot 16.00 uur langs het Klokhuis, het Labyrint, Tiny Forest, Buurtcentrum Amerika, de fruittuin, door Pampushout, naar de Homerusmarkt en de VLA-tuin en weer terug richting het
Cascadepark via het Cupidohof naar de appelboomgaard. U bepaalt zelf het begin- of eindpunt van de wandeling en aansluitend kunt u naar het Cupidohof om mee te doen met de ‘Bring & Braai (buurt BBQ, waarbij iedereen zelf iets meeneemt om te delen). De Groene Route is online te krijgen via de website van Stad & Natuur en andere samenwerkingspartners en wordt ook op een flyer langs de route verspreidt.

Wat te doen tijdens de Groene Route
Deelnemers aan de 'Groene Route' zijn:

 • Het Klokhuis (Stad & Natuur): Stad & Natuur vergroent: help mee met zaaien en neem zelf ook een bloempotje mee naar huis.
 • Labyrint (De Schone Poort): Ervaar de stilte met groene meditatie en een kopje kruidenthee.
 • Tiny Forest (IVN): Een Tiny Forest is een snelgroeiend klein bos. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, bogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen!
 • Buurtcentrum Amerika (de Schoor): Rommelmarkt, springkussen, speurtocht en nog veel meer!
 • Fruittuin: Help mee met het planten van bessenstruiken, bankjes neerzetten en een kunstwerk plaatsen.
 • Pampus (Flevolandschap): Kom in stadsbos Pampushout bij de boskantine ‘(na)turen bij de buren’. Onder het genot van een kopje koffie of een glaasje ranja kun je in jouw bos ontdekken wat er nieuw is. Met verrekijkers kun je de natuur bestuderen en leren over de bewoners van het bos.
 • Homerusmarkt: Een scala aan kleine winkels en horeca, met bijvoorbeeld Mon Sere en foodcorner 2 J’s.
 • VLA-tuin: proeverij van biologische eigengemaakte jam, stoofperen, appels en verse sap.
 • Cupidohof: Ontdek het bijzondere hofje en help met het winterklaar maken en het oppimpen van de schommel!
 • Appelboomgaard (Stad & Natuur): Maak een mooi kunstwerk door te stempelen met appels!
 • Scouting Novo Mundo: is zowel in het Klokhuis als Buurtcentrum Amerika aanwezig met onder andere een leuke speurtocht!

Doe ook mee aan deze gratis route met een hoop activiteiten voor jong en oud! Meer informatie op www.stadennatuur.nl of www.facebook.com/stadennatuur.