ALMERE - Vooraf was zondag 13 maart door de rugbyclub betiteld als de Super Sunday en een Super Sunday zou het worden.Via verschillende app-groepen was publiek uitgenodigd om, nu het weer kon, langs te komen voor een lekkere clubmiddag. Hier was zeer goed gehoor aan gegeven, want langs de lijn was het weer ouderwets druk.

De wedstrijddag begon al vroeg op een zonovergoten sportveld, met een vriendschappelijke wedstrijd van het tweede team en het socials team. Op het tweede veld liepen de spelers van het eerste team zich al warm voor een spectaculaire wedstrijd tegen het zeer sterke Castricum. Na deze warming-up trokken de Bulldogs-spelers zich even terug om in de kleedkamer de nieuwe wedstijdshirts in ontvangst te nemen van playing-coach Bart. Door de coronacrisis waren de bestaande shirts minder intensief gebruikt, maar met het groeiende aantal senioren was een nieuwe shirtbestelling voor het eerste team toch noodzakelijk. Het mooie nieuwe shirt was gratis ontworpen door PatatoPixels b.v. en financieel mogelijk gemaakt door 3 betrokken sponsors. Deze sponsors, Slagerij Elzo uit Almere, Stucadoorsbedrijf Van Campenhout en Walther, kregen als bedankje uit handen van de voorzitter een shirt overhandigd .Door de Brexit was de levering van de shirts vertraagd, maar de tweede seizoenshelft kan het team gelukkig in de nieuwe frisse set het veld op. In de speech werd ook het sportbedrijf Almere bedankt voor de steun die zij de club hebben gegeven bij het mogelijk maken van een tweede rugbyveld. Er klonk ook een applaus voor de evenementencommissie die een loterij hadden georganiseerd, waarvan de opbrengst naar de Oekraïne gaat.

Direct na de speech kwamen de spelers onder luid applaus in het nieuwe wedstrijd tenue de kleedkamer uit denderen, om zich op te maken voor een zeer zware pot rugby. Jeugdspeler Sem had in de vriendenloterij de meeste loten weten te verkopen en als bedankje mocht hij de wedstrijdbal aan het team overhandigen.In de stevige, maar zeer sportieve wedstrijd, hield het zeer jonge team uit Almere goed stand tegen het ervaren Castricum. Bulldogs wist de score te openen, maar al snel kwam Castricum langszij. Er werd om en om gescoord, waarbij de thuisclub de eerste helft steeds tegen een puntje achterstand aankeek en de rust inging met een 14-15 stand op het scorebord.

In de tweede helft sloeg de sportieve sfeer langs de lijn over op het team en werd het wapen, de snelheid, weer uit de kast gehaald. Almere wist in die wedstrijdfase met deze snelle uitbraken te scoren en uit te lopen naar de eindstand 41-25. Na het eindsignaal was de SuperSunday daarmee compleet. De uitgeputte selectie van de Bulldogs kon onder luid applaus de felicitaties in ontvangst nemen van een uitzinnig publiek.Zoals gebruikelijk is in de rugbysport, wordt er na de wedstrijd gezamenlijk wat gedronken en gegeten en worden tegenstanders bedankt en uit volle borst toegezongen.