ALMERE - De belangen zijn groot, wanneer Almere City FC en Jong PSV vrijdagavond in het Yanmar Stadion tegenover elkaar staan. Plaatsing voor de play-offs kan definitief worden afgedwongen en uiteraard staat het veroveren van de periodetitel op het spel. Bij winst is die prijs binnen, maar er zijn meer mogelijkheden. We hebben de verschillende scenario’s op een rijtje gezet.

Scenario 1: Almere City FC wint van Jong PSV
Als de mannen van interim-trainer Ole Tobiasen winnen van Jong PSV, hoeven we niet naar andere uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie te kijken. Dan is Almere City FC voor de derde keer in de clubhistorie periodekampioen en pakt het voor het eerst een titel in eigen huis. Bovendien zou zo’n overwinning een hele grote stap richting een rechtstreekse plaats in de halve finales van de play-offs betekenen.

Scenario 2: Almere City FC speelt gelijk
Mochten de Flevolanders in eigen huis blijven steken op een gelijkspel, dan richten we onze ogen op de andere velden. In dat geval mag de wedstrijd Sparta Rotterdam – Jong Ajax geen winnaar opleveren, mag SC Telstar niet winnen van FC Volendam en moet SC Cambuur puntverlies leiden in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Als dat allemaal de juiste kant op valt, is City alsnog periodekampioen. Bij een gelijkspel zijn de Flevolanders wel definitief verzekerd van een plek in de play-offs.

Scenario 3: Almere City FC verliest
Zelfs als de Almeerders verliezen van de beloften van PSV is er nog hoop, hoewel het dan wel wat ingewikkelder wordt. De voorwaarden voor de teams uit de bovenstaande alinea blijven van kracht, maar als City helemaal geen punt pakt is er nog een kaper op de kust: NEC Nijmegen. De Nijmegenaren mogen bij een Almeerse verliespartij in eigen huis niet winnen van FC Twente, de kersverse kampioen van de Eerste Divisie. Lukt dat wel, dan krijgt City in de laatste speelronde – op bezoek bij Jong Ajax – nog een herkansing om het Bronzen Kampioenschild te veroveren.

Dit wil je niet missen
Onze mannen in het rood kunnen vrijdag dan ook alle steun gebruiken. De kaartverkoop loopt voorspoedig, maar er zijn nog plekken beschikbaar in het Yanmar Stadion! Zo is het gastenvak voor deze wedstrijd eveneens in de verkoop gegaan voor supporters van onze club. Wil jij ook bij de mogelijke ‘kampioenswedstrijd’ aanwezig zijn, koop dan snel online je tickets. Daarvoor klik je hier.