ALMERE - Afgelopen zondag, 18 september ’22, vond de zevende editie plaats van de Fentener van Vlissingen Bokaal (FvV Bokaal); De sterkste jeugdclub van Nederland! Maar liefst 10 teams, namelijk Meersquash (3 teams), Houtrust Squash (2 teams), Squash Almere (2 teams), SVA Match (2 teams) en Sportcity Woerden (1 team) gingen de strijd met elkaar aan wie de grote beker mee naar de club mag nemen.

Deze editie heeft de opzet een andere invulling gekregen, namelijk dat er een extra niveau is toegevoegd. Hiermee wordt dit evenement toegankelijker gemaakt en meer jeugdspelers te kunnen laten deelnemen aan dit evenement. De klassen zijn:

Klasse A: Rookie – Beginner – Elite/gevorderden

Klasse B: Mini – Rookie – Beginner

Klasse B:
In deze klasse bestond de poule uit SVA Match 2, Houtrust 2, Squash Almere 2 en Meersquash 3. Ieder team heeft tegen elkaar gespeeld en hier wist Squash Almere 2 met de teamleden Lara Berntsen, Ian Wels en Dmytro Marhitych elke wedstrijd te winnen! Dit zorgde ervoor dat zij de eerste editie in de B Klasse op hun naam mogen schrijven.

Klasse A:
In deze klasse werd het evenement in twee poules van drie gespeeld, waarbij na afrodning van de poulewedstrijden de nummers één, twee en drie van elke poule nog een wedstrijd tegen elkaar aan speelden. Het waren Meersquash 2 tegen Squash Almere 1 die de finale bereikten. Squash Almere 1 bestond uit Brian Daalhuizen, Max Berntsen en Sascha Steps en Meersquash 2 uit Luca Stolwijk, Bram van Bemmel en Jennifer Barlow. Squash Almere kwam sterk de finale uit en wist de winst met 3-0 naar zich toe te halen. Daarmee is Squash Almere de winnaar van de zevende editie van de FvV Bokaal!

“Squash Almere is verheugd en trots dat zij de felbegeerde cup weer naar Almere mogen meenemen! In de A Klasse is het nu de derde keer in de afgelopen vijf jaar dat we een trofee winnen. Het is voor Squash Almere een belangrijke trofee omdat het door de unieke opzet de kracht weergeeft van de gehele club en niet alleen de beste en oudere junioren. Daarnaast is het ook bijzonder dat wij de eerste editie van de B Klasse op onze naam mogen zetten. Het uitbreiden met een B Klasse wordt dan ook toegejuicht door Squash Almere. Wij verheugen ons op de volgende editie in eigen centrum waar we de titels gaan verdedigen!” – Thony Schwab, Squash Almere

Isa Polman, Evenementen & Marketing: “Allereerst de felicitaties naar Squash Almere met beide titels! Dit soort evenementen blijven belangrijk om te organiseren om daarmee de jeugd aan het squashen te houden, maar met de nieuwe opzet ook de jeugd aan het squashen te krijgen. Dit evenement geeft de start van het jeugdsquashseizoen en dat beloofd na alle wedstrijden van gister een mooi seizoen te worden!

­

Waarom wordt de FvV Bokaal georganiseerd?
Het is een van de weinige teamevenementen in Nederland, maar de FvV Bokaal is in het leven geroepen om eer te doen aan de founder van Squash in Nederland; de heer J.M. Fentener van Vlissingen. J.M. Fentener van Vlissingen werd naar een kostschool in Engelang gestuurd en heeft daar kennis gemaakt met squash. Bij terugkomst in Nederland was squash nog onbekend en waren er in Nederland geen squashbanen. De eerste banen zijn toen gebouwd en J.M. Fentener van Vlissingen werd de allereerste Nederlands Kampioen squash en richtte Squash Bond Nederland op. Tevens was de heer Fentener van Vlissingen de eerste voorzitter van de squashbond. En om dit verhaal te mogen blijven vertellen en de jeugd aan het squashen te houden, blijven we de FvV Bokaal organiseren.