ALMERE - De stad Almere kent heel wat sportparken, velden en clubs. Verschillende verenigingen en sportaanbieders op het Fanny Blankers-Koen sportcomplex Almere steken met regelmaat de koppen bij elkaar, met positieve uitkomsten. Een goede buur is van groot belang en verenigingen kunnen op deze wijze van elkaar leren en elkaar de helpende hand bieden. Afgelopen maand zijn weer een aantal samenwerkingsinitiatieven genomen die ook bij zullen dragen aan de ambitie van Almere, om sportstad van Nederland te worden.

In de zomerstop-periode waren de velden van voetbalvereniging Sporting Almere in onderhoud gegaan. Helaas konden de velden niet op tijd speelklaar worden opgeleverd voor de start van het seizoen. Daarmee zou de mogelijkheid bestaan dat jeugdspelers van de club een aantal weken niet zou kunnen trainen. Rugby Club Bulldogs Almere heeft de voetbalclub aangeboden samen naar een passende oplossing te zoeken. De komende weken zijn de jeugdspelers van Sporting van harte welkom om, op de dagen dat er geen rugby trainingen zijn, het mooie groene Bulldogs rugbyveld te gebruiken voor voetbaltrainingen.

Afgelopen jaar was het dubbelop feest bij de rugbyvereniging. Allereerst was de tot Club van Het Jaar Almere en Flevoland verkozen. Daarnaast wisten de senioren het seizoen met een kampioenschap in de poule af te sluiten. Het komende seizoen zal op sportief gebied spannend worden voor de spelers, daar zij in de competitie op een niveau hoger zullen uitkomen. De groep spelers heeft de zomerstop doorgetraind om bij de competitiestart zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Als goede buur heeft de rugbyclub, de sportaanbieder Squash & Padel Almere. Eigenaar van Squash & Padel Almere, Thony Schwab, was bekend met de ambities van de rugbyclub en bood de vereniging een mooie middag veldgebruik aan. Dat werd uiteraard zeer gewaardeerd en past prima in de teambuilding stappen richting de eerste wedstrijd voor de rugbyspelers.