ALMERE - Almere City FC is na vier speelronden in de Eredivisie nog altijd zonder punten. PEC Zwolle maakte in het Yanmar Stadion diep in de blessuretijd de winnende treffer: 1-2.

Voor rust gaf de ploeg van Alex Pastoor niet thuis en PEC Zwolle kwam op voorsprong door een pareltje van Van den Berg. Hij nam de bal aan op de borst en schoot hem prachtig in de kruising.

Na rust kwam Almere City veel beter voor de dag. Aan de hand van Van La Parra werd PEC onder druk gezet. Almere dacht zelfs een penalty te krijgen, maar na een ingreep van de VAR ging dat feest niet door. In de extra tijd zorgde Jacobs met een kopbal alsnog voor een feeststemming, maar een minuut later gooide de Griekse invaller Velios die stemming weer volledig om.