ALMERE - Almere City FC heeft de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 2-1 gewonnen en passeert de Rotterdammers daardoor op de ranglijst. De ploeg van Alex Pastoor klimt naar de elfde plaats waar Excelsior dertiende staat.

Het zat Almere City lang niet mee in het eigen Yanmar Stadion. Robinet mikte net over, daarna trof Ritmeester van de Kamp de paal en werd een fout achterin van Koopmeiners direct afgestraft door Parrott.Hij schoot van dichtbij raak op aangeven van Horemans. Het werd nog wel gelijk voor rust, toen Resink binnentikte uit een vrije trap van Koopmeiners.

Ook in de tweede helft had de thuisploeg het betere van het spel en ook de beste kansen. Zo kwam Cathline een teenlengte tekort voor een treffer. De 2-1 viel alsnog toen een schot van Ritmeester van de Kamp door Widell van richting werd veranderd.