ALMERE - Hier ziet u een overzicht van de vele mogelijkheden op sportgebied in Almere.

Om haar inwoners te stimuleren te sporten en bewegen, biedt Almere een breed en kwalitatief hoogwaardig aanbod buiten- en binnensportaccommodaties en zwembaden aan verspreid over de hele stad. Maar als stad in het groen en aan het water biedt Almere veel meer dan dat. Veel Almeerders gebruiken de buitenruimte om te sporten en te bewegen. Met tal van voorzieningen als playgrounds, speelpleinen en een uitgebreide wandel- en fietspadenstructuur is de openbare ruimte van Almere hier ook zeer geschikt voor.

In Almere werken we aan een openbare ruimte waar iedereen kan bewegen en sporten, jong en oud, recreatief en prestatief, waar je kunt spelen, specifiek kunt trainen, elkaar kunt ontmoeten, maar bijvoorbeeld ook kunt revalideren onder begeleiding van professionals.

Almere heeft een groot aantal sportverenigingen waar u terecht kunt voor allerlei sporten. In het menu onderaan deze pagina kunt u zoeken op de beginletter van de sport en vindt u vervolgens de bijbehorende verenigingen in Almere.

Gratis een nieuwe sport proberen
Veel sportverenigingen bieden gratis proeflessen aan, waardoor u kunt ontdekken of een sport bij u past. Het volledige aanbod van gratis kennismakingslessen in Almere is te vinden op www.sportiefalmere.nl. De website biedt ook een sportkeuzetest waarmee u nog eenvoudiger een keuze voor een sport kunt maken.

Studentensport
Studenten maken de stad levendiger en diverser. Een aantal sportverenigingen hebben een specifiek aanbod voor studenten. Dat zijn Agon (roeien), Aerides (Catamaran zeilen) en Zuiderzee (windsurfen, zeilen en kanoën). Kijk in onderstaand overzicht voor contactgegevens.

Klik hier voor een overzicht van alle ruim 200 sportverenigingen.