ROTTERDAM - Op ‘Het Kasteel’ in Rotterdam heeft Almere City FC de grootste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen Sparta moet de formatie van Michele Santoni het vooral de tweede helft ontgelden: 6-1.

Keeper Timo Plattel komt halverwege de eerste helft uit en met de vuisten snoeihard tegen het hoofd van Dries Wuytens. Die is niet bestand tegen zoveel geweld en gaat bewusteloos naar de grond. En hoewel vanaf de zijlijn wordt gebaard dat de verdediger gewisseld moet worden, beslist Wuytens samen met de teamdokter anders.

Voor Almere City FC lijkt de standvastigheid van Wuytens eerst alleraardigst uit te pakken: juist Wuytens wipt de bal in eigen doel, na een formidabele actie van James Efmorfidis, en bezorgt Almere City hiermee de gelijkmaker. De score komt hiermee sinds de negende minuut weer in evenwicht. Een prachtig schot van Mohamed Rayhi had Sparta al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gezet.

Wuytens laat vroeg in de tweede helft aan de Sparta-aanhang zien dat hij niet voor niets is blijven staan. Uitgerekend met het hoofd geeft de verdediger keeper Timo Plattel het nakijken. Hij kopt Sparta Rotterdam naar een niet meer in te halen 3-1 voorsprong.

De man van de avond moet dan nog zijn grootste bijdrage leveren. Lars Veldwijk. Alweer is hij belangrijk voor het Rotterdamse rood-wit. De 2-1 en 4-1 en 5-1 komen voor rekening van de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Met name doelpunt 14 van Lars Veldwijk, zijn eerste van de avond, komt hard aan in het Almeerse kamp. Net voor de rust, op het moment dat er geen vuiltje aan de lucht lijkt en Almere zelfs licht de overhand heeft op vijandig grondgebied.

De laatste vijf minuten van het duel zijn een uitvergroting van de dramatische Almeerse avond. Invaller Guy Ramos staat nauwelijks twintig minuten in het veld als hij zijn tweede gele kaart van de avond krijgt, Het plaveit de weg voor de derde van Veldwijk. Tot overmaat van ramp knalt Sparta er in de allerlaatste minuutje nog een doelpuntje bij om zout in de wond te strooien.