ALMERE - Op zondag 25 juni vond de tweede editie plaats van de Urban Sports Games in Almere Centrum. Liefhebbers van urban sporten konden deelnemen aan o.a. urban wedstrijden en workshops in panna knock out, skateboarden, BMX flatline, 3x3 basketball, freerunning en urban hockey. Ondanks dat de temperatuur boven de 30 graden steeg zijn er veel deelnemers op het spektakel afgekomen.

“Dat er nog zo veel deelnemers gekomen zijn met deze hitte heeft, naast het leuke programma, natuurlijk ook te maken met de fantastische locatie”, aldus organisator Marco Lipsius van Outside Events. “De Esplanade is een fantastische plek met een strand aan het Weerwater. Er was hier dus alle mogelijkheid om ook af te koelen in het water.”

De animo voor het onderdeel suppen, waar je op een soort van surfplank op het water staat en je met een peddel vooruit beweegt, was dan ook groot. “We hadden 20 sups beschikbaar, maar we hadden er twee keer zoveel kunnen uitgeven” zegt Ricardo Brouwer van Talent in Opleiding (TIO) die de activiteit organiseerde.

Dat de hitte ook creatief maakt lieten de stunters van bmx zien. Met een ramp op de steiger maakten zij met hun bmx een 360 graden salto sprong het water in.

Voorrondes NK Panna knock out

Panna-koningen en koninginnen konden dit jaar hun skills laten zien in de Panna-kooi. Door mee te doen konden deelnemers zich plaatsen voor het NK Panna Knock Out later dit jaar. Onder begeleiding van Wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson, vond het toernooi plaats met diverse leeftijdscategorieën. Het toernooi werd georganiseerd ism Jeugdfonds Sport & Cultuur.

3x3 basketball

Op het Forum werd net als vorig jaar een 3x3 basketball toernooi georganiseerd in samenwerking met de Almeerse basketbalvereniging 24/8 basketball. Anders dan bij traditioneel Basketball wordt er gespeeld met twee teams van 3 personen op een half veld met één basket. De elite wedstrijd is gewonnen door het team Uncle Drews en de 16+ wedstrijd door het team Oreo’s. De shooting contest werd gewonnen door Alpenizer.

Skatecontest

Plank Seedorf, het skatemerk van het Almeerse streetart-collectief Kamp Seedorf, organiseerde een skatecontest. Er was een wedstrijd op de miniramp, waar jong en oud het tegen elkaar opnamen en een game of skate. Deze laatste overall titel is gewonnen door Quinn van der Ree alias @insaneasylumgoat.

De organisatie wil in 2024 de Urban Sports Games proberen verder uit te breiden. “We gaan kijken wat er mogelijk is. De Urban scene is erg relaxed en toegankelijk voor iedereen. Daarom was de sfeer ook zo goed. We willen proberen om ook een dag voor scholen toe te voegen en ook wat grote wedstrijden te halen”, geeft Lipsius aan.