ALMERE - Almere City FC heeft in een aantrekkelijk duel op het nippertje gewonnen van FC Volendam. Een vroeg doelpunt in de derde minuut bleek achteraf genoeg voor de zege, al hadden de gasten zeker recht op meer. De Volendammers kregen een handvol kansen waaronder een gemiste strafschop.

Reeds na drie minuten lag de bal dus al in het net na knullig verdedigen van Volendam-zijde. De thuisploeg mocht drie keer op doel schieten waarvan de laatste van Nike Vossebelt door Shayon Harrison van richting werd veranderd waardoor keeper Bakker kansloos was. Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar kreeg geen doelpunten meer voorgeschoteld al waren de mogelijkheden daar wel. Na een kleine twintig minuten maakte Vossebelt ongelukkig hands en ging de bal op de stip. Zakaria El Azzouzi plaatste bal echter op de lat. Vlak hierna moest keeper Smits, de beste man aan Almeerse kant, zich strekken om Fadiga van het scoren af te houden.

Smits moest ook na de rust gelijk in actie komen bij een poging van Doodeman. Aan de andere kant kregen Goselink en Bensabouh kansen voor de thuisploeg. Het slotoffensief van Volendam leverde nog kansen op voor de invallers Johnson, die in de handen van Smits kopte, en Duin wiens poging net op werd verijdeld door een sliding van Balker. In blessuretijd had Harrison vervolgens nog een tweede treffer op zijn schoen, maar ondanks dat hij miste bleven de drie punten wel bij de ploeg van trainer Robert Molenaar.

Almere City FC - FC Volendam 1-0 (1-0)
3. Harrison 1-0