ALMERE - Nadat het juniorenteam van Rugby Club Bulldogs Almere eerder dit weekend Nederlands kampioen waren geworden, na de winst op Oisterwijk, was het zondag de beurt aan de senioren.

Het seniorenteam heeft al enkele jaren de ambitie door te stromen naar de tweede klasse. Afgelopen jaren gooide Corona roet in het eten, met het vroegtijdig stilleggen van de competities.

Dit jaar werd bij de start van het seizoen onderling niet alleen de wens uitgesproken seizoen kampioen te worden, er werd ook een plan opgesteld het doel te bereiken. Het team en de begeleiding heeft veel tijd geïnvesteerd om met de jonge, doorgestroomde spelers weerstand te laten bieden aan de sterke, zware teams die zij in de poule tegenkomen.

Almere moet het hebben van snel behendig spel, uithoudingsvermogen en zeer lage goed geplaatste tackles. Die wapens werden dit weekend ook ingezet in de wedstrijd tegen Castricum. Na een zeer spannende wedstrijd kwam het team uit Almere na het fluitsignaal uiteindelijk met de winst van het veld. Zij zijn daarmee, met nog 2 wedstrijden te gaan, nu al kampioen in de derde klasse en gaan komend seizoen promoveren.