ALMERE - De sportvelden in Almere zijn weer gereed gemaakt voor een nieuw seizoen. Bij Rugby Club Bulldogs worden de trainingen weer opgestart om al de spelers voor te bereiden op een stevige competitie. Dit weekend werd dat nieuwe seizoen officieel geopend met een gezellige clinic voor jeugdspelers en hun vriendjes.


Op zo'n mooie dag kunnen de leden hun vriendjes kennis laten maken met de sport waaraan zij zo verknocht zijn. Een prachtig moment dat samenviel met het weekend waain in Frankrijk het wereldkampioenschap van start ging. De opkomst in Almere was geweldig en voor al deze bezoekers was de rode loper uitgelegd, springkussens geplaatst en de barbecue in vuur en vlam gezet.

Bezoekers werden welkom geheten en voorgesteld aan de trainers en coaches voor dit jaar, waarbij de WK rugby promotie voor nieuwe nog even onder de aandacht werd gebracht. De groeiende rugby sport zal met de WK op televisie een boost krijgen en dat zal wordt versterkt met een actie voor nieuwe deelnemers. Introductie leden mogen in de WK periode 6 weken gratis komen trainen om bekend te worden met de Rugby Sport en gaan ze door, dan ontvangen zij in die periode ook nog eens 10% korting op de jaarcontributie.

Na de training van een uur werd op het veld plaats gemaakt voor de jaarlijkse Kicking competitie, waarbij clubleden van grote afstand uit moeilijke hoeken tussen de palen mogen schieten en daarmee punten verdienen. De gouden kicking tee wisseltrofee werd dit jaar gewonnen door Finn Kelliher, die de bal over een afstand van 45 meter wist te raken.

Ook deze dag werd weer mogelijk gemaakt door de grote groep zeer betrokken vrijwilligers die Rugby Club Bulldogs Almere kent.