ALMERE - De gezellige drukte vroeg in de ochtend, met een volle parkeerplaats, verraadde dat er deze zaterdag iets aan de hand was op het Fanny Blankers Koen complex in Almere. Bij Rugby Club Bulldogs Almere werd ook dit jaar weer het landelijke jeugdtoernooi voor spelers onder de 12 georganiseerd. Daarbij werd gestreden om de felbegeerde Rugby Flevo-cup.


Jaren terug was deze cup in het leven geroepen voor teams, die zich net niet voor de eindronde van het Nederlands kampioenschap hadden weten te plaatsen. Spelplezieren, respect en sportiviteit staan bij het toernooi voorop, ook de kernwaarden bij de Rugby Club uit Almere. Veertien teams waren voor een mooie dag afgereisd naar de polder voor een gezellige dag op twee mooie groene rugbyvelden in Almere. De vrijwilligers van de club hadden er voor de deelnemers niet alleen een sportief feest van gemaakt, maar met stapels pannenkoeken en een grote popcornmachine was er voor de aanwezigen een onvergetelijke dag gecreëerd.

Uiteindelijk won het team uit Voorburg het toernooi, maar om de juist het sportieve karakter van de dag te benadrukken, ontvingen alle spelers een medaille van de club.