ALMERE - Helaas is het op dit moment voor senioren in ons land niet mogelijk in teamverband te sporten. De Corona situatie maakt dat veel volwassenen al enkele maanden niet kunnen trainen bij een sportclub en thuiswerken. Dat zijn ingrediënten die de lichamelijke gezondheid niet bevorderen.

Gelukkig kunnen de jeugdleden bij Rugby Club Bulldogs wel op een veilige manier blijven sporten. De technische commissie van die club biedt de senioren thuisoefeningen aan. Om die leden extra hulp te bieden bij het in conditie houden van het lichaam is nagedacht over een aanvullend pakket. De vereniging heeft daarop contact gezocht met voedingsdeskundige oncologisch fysiotherapeut en ex-Bulldogs rugbyspeler Tom Steenhagen, van Tom's Voedingsadvies.

Tom heeft voor de leden van de club, boven de 16 jaar, een zeer informatieve presentatie ontwikkeld. Tijdens een webinar werden de Bulldogs clubleden bekend gemaakt met voedingsadviesregels. Voorafgaand aan de webinar was de leden in een korte enquête gevraagd naar de behoefte aan informatie. Daarmee kon Tom zeer gericht antwoord te geven op gestelde vragen. De rugbyclub wil hiermee zijn leden helpen fit en gezond te blijven, in een tijd waarin dat geen automatisme lijkt te zijn.