ALMERE - Door maatregelen rond het Corona virus zijn de sportverenigingen lange tijd volledig gesloten geweest.Onderdeel van de routemap, zoals deze door de overheid werd aangekondigd, was een versoepeling voor de jeugd-buitensporten.Om te kunnen starten kunnen sportclubs in overleg treden met de Gemeente om hun plan laten beoordelen.In de plannen dienen clubs aan te geven op welke manier jeugdleden en trainers veilig met elkaar kunnen sporten. Voor de jeugd tot 13 jaar zijn er geen beperkingen rondom contact en de minimale afstand.Jeugd vanaf 13 tot 19 jaar moet zich ook tijdens de trainingen aan de anderhalve meter onderlinge afstand houden. Wedstrijden zijn nog niet mogelijk, maar met hygiëne regels kunnen de trainingen, na goedkeuring van het plan, gelukkig weer worden hervat.

De jeugdleden van Rugby Club Bulldogs Almere konden niet wachten op het moment dat ze de grasmat weer mochten betreden.Tussentijds hadden zij wel digitaal contact met de vereniging gehouden en waren thuis-trainingsprogramma's gedeeld, maar trainen op het veld met je team blijft echt iets anders.Het opgestelde plan van de club kon door goede korte lijnen met het Sportbedrijf van de Gemeente Almere snel worden doorgevoerd.De Rugby Club kreeg daarbij van de Gemeente de vraag of het mogelijk was jongeren uit Almere mee te laten sporten, ook als deze geen lid zijn.

Afgelopen week hebben alle jeugdteams van de rugby club hun eerste trainingen nieuwe stijl gehad.Dat was natuurlijk wel weer even inkomen en wennen aan de maatregelen, maar met blije lachende gezichten kon de jeugd weer stevig sporten. Zo'n eerste week wordt uiteraard geëvalueerd. De uitkomst was zeer positief. Leden, ouders en begeleiders hadden zich goed aan de gemaakte afspraken gehouden, waardoor sporten niet alleen veilig kan, maar vooral ook met veel plezier.Omdat de trainingen zo goed zijn verlopen is door Rugby Club Bulldogs Almere besloten ook vriendjes, broertjes, zusjes en andere niet leden mee te laten trainen in de groepen tot 13 jaar.Kinderen tot 13 jaar die lekker mee willen komen trainen kunnen langskomen. Het trainingsschema staat op de website van de vereniging.