ALMERE - Door de plaatsing van de grote Floriade aftelklok aan het Weerwater, is de opening van het evenement zeer zichtbaar voor de stad Almere. Rugby Club Bulldogs Almere was trots dat de voorzitter Edwin Veenendaal vandaag de spits af mochten afbijten door als eerste de klok een dag te verzetten, van 100 naar 99 dagen.

Hierbij werd een rugbybal symbolisch tegen de stelling geschoten door jeugdspeler Olli. De opening van de Floriade is een mijlpaal voor de stad, in het jaar dat er door de club ook een mijlpaal werd bereikt met een record aantal leden en de benoeming tot club van het jaar in de stad en de provincie.

De Floriade thema’s sluiten goed aan bij de activiteiten waaraan de club al hard werkt. De duurzame rugbyvereniging zal dit jaar een prachtig nieuw tweede grasmat betreden, wat bijdraagt aan de vergroening van Almere.

Daarnaast wil de club zoveel mogelijk stadsgenoten in beweging krijgen, waarvoor verschillende teams en rugbyvormen zijn opgezet. Met het verzetten van de klok laat Rugby Club Bulldogs Almere zien dat zij willen bijdragen aan de mooie groene doelstellingen van de stad en de Floriade.