ALMERE - Niet alleen de rugbysport groeit snel in Nederland, ook de kwaliteit van spelers en trainers heeft afgelopen jaren een positieve boost gekregen. Naast het spelen en trainen in clubverband is er landelijk geïnvesteerd in zijn verschillende academies en jeugdselecties.

De nieuwe selecties voor de Jong Oranje rugby jeugdteams zijn deze week bekend gemaakt en Rugby Club Bulldogs Almere is zeer blij dat er ook dit jaar weer verschillende spelers van de vereniging zijn geselecteerd. Maar liefst 4 leden van deze club hebben een uitnodiging ontvangen van de Rugby Bond om zich aan te sluiten bij deze Nederlandse selecties.

De spelers Ruben Stroomberg en Jemuël Eersel zijn geselecteerd voor het Jong Oranje team onder 17 jaar. Het spel van deze spelers is positief opgevallen in de reeks Regionale Rugby wedstrijden, waardoor zij voor een eerste keer uit mogen komen op het hoogste jeugdniveau in Nederland Voor de Jong Oranje selectie onder 18 jaar hebben Finn Kelliher en Jaymz Knaap een uitnodiging ontvangen. Deze spelers uit Almere waren vorig seizoen al geselecteerd voor de groep onder 17 jaar en mogen door de prestaties nu doorstromen. In dat selectieteam kwamen zij afgelopen jaar al eens uit in de interlandwedstrijd tegen het nationale jeugdteam uit België. Het Jong Oranje selectieteam onder 18 jaar maakt zich nu op om straks in november deel te nemen aan het Europees kampioenschap.

Dat er ook dit jaar weer verschillende spelers van de Bulldogs ons land internationaal mogen vertegenwoordigen is het resultaat van jaren trainen en een geweldige jeugdopleiding bij de rugbyclub uit Almere. Maar niet alleen de kwaliteit van de jeugdspelers uit Almere is bij de bond in het oog gesprongen. De Nederlandse Rugby Bond heeft ook de kwaliteit van de trainers uit Almere opgemerkt. De club is dan ook zeer trots dat er naast de 4 jeugdspelers ook 2 clubcoaches zijn uitgenodigd, om zich aan te sluiten bij de selecties. Rachid Rush en Ritchard Kelliher zullen dit seizoen ook als trainer voor de Jong Oranje Teams onder 17 en 16 jaar komen te staan. Met deze mooie prestaties worden de rugbyclub en de snelgroeiende rugby-sport, in sportstad Almere, mooi op de kaart gezet. Rugby Club Bulldogs staat volledig achter de spelers en is trots op deze nieuwe mijlpaal. Het is geweldig om te zien hoe de club uit Almere bijdraagt aan de ontwikkeling van talent.