ALMERE - Rugby club Bulldogs uit Almere heeft de ambitie uitgesproken dit seizoen te willen promoveren naar de tweede klasse. Met de sterke gemotiveerde jonge lichting moet dat mogelijk zijn. De vorige week gewonnen wedstrijd tegen Rush was de eerste hobbel die was genomen. Dit weekend mocht het team uit Almere vroeg in de ochtend aantreden in Haarlem.


Het kon een zware wedstrijd worden tegen het vorig seizoen uit de tweede klasse gedegradeerde team uit Haarlem. Door blessures kon Almere maar met een klein team afreizen en voor de teamstaff bleek het daardoor nog een behoorlijk puzzel om al de posities op de juiste manier in te vullen. In de stromende regen was het Almere dat de eerste helft op het prachtige kunstgrasveld de sterkere partij was. Ondanks dat deze eerste helft zich volledig op de veldkant van Haarlem afspeelde wist Almere de bal niet over de achterlijn te brengen. Omdat Haarlem de spelers van Almere constant net voor de achterlijn af wist te stoppen moest een slimme bal uitkomst bieden. Uit een dood spelmoment werd de bal van grote afstand door de palen geschoten, waarmee de Bulldogs op een welverdiende voorsprong kwamen. Het team uit Almere wist hier energie uit te halen en niet veel later de bal achter de achterlijn te drukken. Het wedstrijd beeld veranderde die eerste helft niet en Bulldogs wist met een benut veldschot verder uit te lopen.

Met die voorsprong in de rust leek Almere lucht voor zichzelf te hebben gecreëerd. Door het beperkte aantal spelers was wisselen niet goed mogelijke, waardoor de tweede helft een totaal ander beeld gaf. Het team uit Almere had veel energie verspeeld en nu was het zaak niet geblesseerd te raken en het eindsignaal met winst te bereiken. Anders dan in de eerste helft kwam het geroutineerde team uit Haarlem in zijn spel, kwam veelvuldig op de helft van Almere en wist te scoren. Een tweede score door Haarlem werd op het nippertje tegengehouden en tot het eindsignaal was het pompen of verzuipen voor Almere. Er werd kozen voor pompen en op de laatste krachten en met doorzettingsvermogen wist Almere zich naar het eindsignaal te knokken. Deze tweede wedstrijd werd met 5-15 gewonnen door RC Bulldogs Almere. Met twee gewonnen uit twee gespeelde wedstrijden is het team uit Almere mooi op weg de ambitie waar te maken.

Volgende week mag Almere het thuis opnemen tegen het altijd sterke Alkmaar.