ALMERE - In de eredivisie vervullen de Almere teams een rol in de marge, maar het winnen van de nationale MIX titel staat altijd hoog op het verlanglijstje. Het is na kampioen worden in de eredivisie, de belangrijkste landelijk prijs die je als team kunt winnen. RIXAX Almere heeft MIX titel de afgelopen twee jaren gewonnen en mocht daarom in eigen centrum de titel verdedigen. De andere finalist was CS Drachten en is al jaren een sterke eredivisionist en beschikt ook over een sterke jeugd selectie.


De finale werd echter met overmacht gewonnen door de Almeerse formatie. Drachten was helaas getroffen door veel blessures en konden daarom hun toppers niet inzetten. En ondanks dat ze over een goede jeugd beschikken waren ze nu een maatje te klein voor Almere. Het leek in het begin nog spannend te worden doordat Drachten op positie 3 en 4 hun wedstrijden wonnen. Bij Almere maakte de 14 jarige talent Sascha Steps zijn debuut en hij verloor nipt met 3-2. Edwin Groothuis verloor zijn wedstrijd met 3-1. Maar na die 2-0 achterstand was het de beurt aan RIXAX Almere. De nummer 1 van Almere Sean Conroy uit Ierland won eenvoudig van de Egyptenaar Moawad. Bij de dames wonen Emilia Korhonen (Denemarken) en Victoria Leow (Australië) met overmacht hun wedstrijden. Op positie twee won Anthony Schwab zijn wedstrijd met 3-0 en daarmee was de wedstrijd beslist. De beide dubbel wedstrijden waren daarom niet meer van belang.

Voor coach/manager Thony Schwab was het de 10e MIX titel. Hij won in het verleden met Harderwijk (3x), Zwolle (2x) en Flevoparq Dronten (2x). Als kampioen mag Almere volgend jaar wederom de finale Play Off organiseren in eigen centrum.