ALMERE - Vanaf donderdag 25 april t/m zondag 28 juli 2024 is de nieuwe speelexpo Sankofa: De Wereld van Boebalas (4– 8jr) te bezoeken in Kunstlinie, Almere. Speelexpo Sankofa is een licht en vrolijk reisverhaal dat met alle kleine bezoekers teruggaat naar de West-Afrikaanse roots. Dit gebeurt door de mooie plek waar tot slaaf gemaakten vandaan kwamen te belichten en de verbinding op te zoeken met verschillende elementen uit de West Afrikaanse cultuur. Door terug te gaan en te halen wat ooit zonder enige keus achtergelaten is; 'Sankofa'.

Met een bezoek aan Sankofa stap je letterlijk in het boek 'De Boebalas' van Nancy Bosmans met de vrolijke tekeningen van Lisa van Winsen. In het boek laat het 'vrolijke monster De Boebalas' op een avontuurlijke wijze kinderen kennis maken met de smaken en andere elementen uit West-Afrika, Ghana. De speelexpo brengt dit allemaal tot leven: proeven en ruiken in de keuken van oma, samen winkeltje spelen op de markt, verstoppen onder moeders rokken, prachtige Ghanese Adrinkra tekens ontdekken en okra zaadjes planten voor de toekomst. Alle elementen zijn direct verbonden met de thematieken van de Trans-Atlantische slavernij. Zo ontdekken kinderen samen met de altijd goedlachse Boebalas wat ooit was en wat nu nog is.

Vandaag 21 maart 2024, is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Kunstlinie's missie is inclusief: we gunnen ieder mens, jong of oud, de ervaring dat je ertoe doet en dat je gezien en gehoord wordt zoals je bent. Een bezoek aan de speelexpo biedt de mogelijkheid om van elkaar te proeven, verbinding te zoeken en verschillen te omarmen.

Tentoonstelling Stille Wateren
ArtPlayground Sankofa – De wereld van Boebalas is speciaal gemaakt voor families met jonge kinderen (tot 8 jaar) aanvullend op de tentoonstelling ' Stille wateren'. Stille Wateren vertelt het eerlijke verhaal over ons gezamenlijk slavernijverleden en de impact hiervan op de huidige samenleving. Met bijzondere aandacht voor de verbinding met Flevoland en de omliggende wateren. Beide exposities zijn apart van elkaar of samen te bezoeken.

Openingstijden en tickets
Speelexpo Sankofa en Stille Wateren zijn vanaf donderdag 25 april 2024 t/m zondag 28 juli 2024 geopend voor publiek. Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.