ALMERE - Opluchting, blijdschap en verdriet vochten afgelopen vrijdag om voorrang, na de zwaarbevochten 1-2 overwinning van Almere City FC op Roda JC. Opnieuw waren de Almeerders de baas in Kerkrade. Een driepunter die meer dan welkom was na de reeks nederlagen die daaraan vooraf ging. ,,We mogen tevreden zijn met deze overwinning, maar dit is vooral het moment waarop we moeten doorpakken”, kijkt aanvoerder Tim Receveur direct vooruit naar het treffen met Jong AZ van aanstaande vrijdag.

,,Eindelijk, dat werd een keer tijd”, zijn de eerste woorden van Receveur, wanneer hij in het Parkstad Limburg Stadion van het veld stapt. Op deze bijzondere speellocatie – Almere City FC won er vooralsnog al zijn wedstrijden, waaronder vorig seizoen de halve finale van de play-offs – richtte de equipe van trainer Michele Santoni zich op. Door doelpunten van Bram van Vlerken en Damon Mirani kan City weer omhoog kijken.

,,Gelukkig kan ik hier weer eens met een glimlach staan. Ik ben de afgelopen weken immers best vaak chagrijnig geweest, want het heeft veel te lang geduurd voordat we weer een keer met de volle buit van het veld stapten”, weet Receveur. ,,Laat dit voor ons de ommekeer zijn. We mogen blij zijn met het resultaat, maar we moeten het vooral beschouwen als een nieuw begin. Eén overwinning is immers niet genoeg. Aanstaande vrijdag komt Jong AZ op bezoek in het Yanmar Stadion. Het is aan ons om er dan opnieuw te staan en ze van het gras te vegen. Dan kan het positieve gevoel echt terugkeren.”

Emotionele avond
De avond in Kerkrade had in meerdere opzichten emotionele lading. Natuurlijk was er euforie over de uitslag, maar bovenal leefde iedereen die de club een warm hart toedraagt mee met hoofdtrainer Michele Santoni. Hij kreeg een dag eerder te horen dat zijn vader totaal onverwachts is overleden. Ondanks dit zware leed, besloot de oefenmeester vrijdagavond toch op de bank plaats te nemen. Om er te zijn voor ‘zijn’ jongens.

Heel bijzonder was dan ook het moment na de 0-2, toen doelpuntenmaker Mirani zijn trainer in de armen viel en de hele ploeg er vervolgens bovenop dook. ,,Dat geeft nog maar eens aan wat een hecht team we zijn”, sprak een zichtbaar geëmotioneerde Santoni na het laatste fluitsignaal. ,,Die jongens hebben mij enorm gesteund op dit voor mij zware moment.”

Receveur verwoordt het gevoel dat in de groep heerst. ,,Wanneer zoiets heftigs gebeurt, is voetbal slechts bijzaak. Het enige wat we konden doen was gezamenlijk de trainer steunen. Dat we uiteindelijk drie punten pakken is slechts een hele kleine pleister op de ontzettend grote wond die hij de komende tijd zal hebben.”

Next game
De spelersgroep heeft inmiddels het vizier gericht op de wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Jong AZ. ,,We willen hetzelfde gevoel terugkrijgen dat we aan het begin van het seizoen hadden. Toen ging het heel goed met het verzamelen van punten. Hopelijk kan de overwinning op Roda JC de opmaat naar iets moois zijn. Wij moeten ervoor zorgen dat we Jong AZ vrijdag direct bij de keel grijpen en opnieuw met een zege van het veld stappen. Dan kunnen we echt weer vooruit kijken”, besluit Receveur.

Tickets voor het duel met Jong AZ zijn nog online verkrijgbaar. Daarvoor klik je hier.