ALMERE - Zondag waren in het Topsportcentrum Almere de nationale bekerfinales handbal. De NHV-beker ging bij de dames voor de vijfde keer naar HV Quintus terwijl de heren van HV Kras/Volendam de bokaal voor de negende maal wisten op te eisen.

Onder ruime publieke belangstelling maakten de vrouwen van Quintus uit Kwintsheul hun favorietenrol waar door Cabooter Group/Handbal Venlo met 27-24 terug te wijzen. Bij rust was de marge ook al drie doelpunten (13-10). De Venlose handbalsters die in hun eerste bekerfinale speelden kwamen in de tweede helft wel sterk terug tot 23-23, maar in de slotminuten besliste Quintus het duel met vier goals op rij.

Bij de heren volgde een zinderende finale tussen Volendam en het Limburgse OCI-Lions. Na een sterk begin van Volendam namen de Lions het heft in handen met een 16-11 ruststand tot gevolg. In een sterke tweede helft wist Volendam er een verlenging uit te slepen (24-24). Hierin kwam Volendam op voorsprong en bijna kwam het nog op strafworpen aan, ware het niet dat Lions met nog een paar seconden op de klok een strafworp miste wat zorgde voor een explosie van vreugde aan Volendamse kant (30-31).

Een uitgebreid verslag van Lions-Volendam staat op ons Volendams Dagblad.

Foto's: DP Sportfotografie