ALMERE - MVV Maastricht is vrijdagavond in Limburg de volgende tegenstander van Almere City FC. De ‘Sterrendragers’ kennen vooralsnog een sterke tweede seizoenshelft en staan nu op een achtste plaats. De tweede plaats in de derde periode vormt het bewijs van de sterke fase waarin MVv momenteel zit. Een opponent om rekening mee te houden dus.

Goede reeks
De ploeg uit Maastricht verloor in de eerste wedstrijd na de winterstop nog van koploper FC Twente, om vervolgens gelijk te spelen tegen Jong PSV. Daarna kenden de Limburgers echter een uitstekende reeks. Achtereenvolgens werden Helmond Sport, Telstar, FC Oss, Jong FC Utrecht en hoogvlieger FC Den Bosch verslagen.

Goalgetter in vorm
Spits Anthony van den Hurk was in die wedstrijden de gevaarlijkste man in de ploeg van trainer Ron Elsen. Tijdens de vijf overwinningen wist hij namelijk net zo vaak het net te vinden. Dat de Maastrichtenaren afgelopen weekend met 2-0 verloren van Go Ahead Eagles maakt ze dus niet tot een minder gevaarlijke tegenstander.

Pieken op juiste moment
De statistieken spreken niet in het voordeel van Almere City FC. In veertien ontmoetingen tussen beide teams in De Geusselt wonnen de Flevolanders slechts éénmaal. Die overwinning kwam overigens wel op het moment suprême tot stand: in de eerste ronde van de play-offs van vorig seizoen, werd met een 1-3 zege de basis gelegd voor de later behaalde finaleplaats. Damon Mirani eiste destijds de hoofdrol voor zich op door als verdediger driemaal te scoren.

Bovendien won Almere City FC vier van zijn laatste vijf competitiewedstrijden. Nadat Roda JC, Jong AZ en RKC Waalwijk eerder al aan de zegekar werden gebonden, werd vorige week FC Eindhoven na een sterke wedstrijd van de Almeerders met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. De treffers in dat duel kwamen beiden op naam van Ilias Alhaft.

Tobiassen en Van Dinteren op de bank
In Maastricht staat Almere City FC onder leiding van interim-trainer Ole Tobiassen en assistent Ivar van Dinteren. Zij namen afgelopen dinsdag de taken over van Michele Santoni. De wegen van de Italiaanse oefenmeester en de club scheidden, omdat er een verschil van mening is ontstaan over de manier waarop de doelstellingen van de club gehaald moeten worden.