ALMERE - Twee jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt om het squashcentrum uit te breiden met padelbanen. Nu mogen we met trots melden dat het vanaf nu mogelijk is om bij ons padel te komen spelen. Padel is de snelst groeiende sport van dit moment en dat komt doordat het een leuke, sociale en dynamische sport is. Laagdrempelig omdat het voor jong en oud snel aan te leren is. Maar op gevorderd niveau geweldig inspannend en uitdagend om te spelen en om te bekijken. Padel is een combinatie van squash en tennis en je speelt het met een soort beachtennis bat. Het speelveld is kleiner dan een tennisveld en omgeven door een kooi van o.a. glazen wanden. Maar in feite verdient de sport zijn eigen identiteit en mag het zeker niet worden gezien als een soort afgietsel van de tennis of squash.

Padel is de snelst groeiende sport in de wereld. Vooral in Zuid- Amerika en Spanje is Padel al jaren ongekend populair. Sinds drie jaar neemt het ook een enorme vlucht voorwaarts in de noordelijke Europese landen. In Nederland zijn er de afgelopen drie jaren 400 banen gebouwd en volgens de padelbond zal dat aantal oplopen naar 1.500 banen in 2024. In principe zal het aantal banen in Almere dan ook minimaal richting de 30 padelbanen moeten om aan de behoefte te voldoen. Op dit moment zijn er nog maar padelbanen en dat is behoorlijk onder het gemiddelde voor steden met vergelijkbare inwonersaantallen. Bijvoorbeeld Zwolle heeft veel minder inwoners en heeft binnenkort 20 padelbanen. Zelfs een kleine gemeente als Zeewolde heeft er meer dan Almere.

De officiële datum dat Padel Almere voor iedereen open zou zijn is eigenlijk 30 april a.s., maar we zijn er al klaar voor en de vraag was al groot, De gloednieuwe en mooie outdoor banen liggen bij het roemruchte squash Almere. De gezellige horecaruimte en de terrassen worden gezamenlijk gebruikt. En dit geldt ook voor de kleedkamers. Je kunt gratis en veilig parkeren op ons eigen terrein die wordt bewaakt door camera’s. Je kunt online reserveren via onze site en binnenkort bieden we ook lessen aan en gaan we leuke clinics organiseren. Rackets en ballen kun je bij ons kopen, maar je kan ook rackets huren.

Helaas kunnen we i.v.m. covid nog geen officiële en grootste opening doen, maar dat gaan we straks zeker nog doen met o.a. demonstratiewedstrijden en leuke acties. Wil je meer over padel of de spel regels weten of informatie over onze tarieven, openingstijden en activiteiten, dan kun je terecht op onze website www.almerepadel.nl .