ALMERE/VOLENDAM - Voor het Nederlands zaalvoetbalteam staan twee oefeninterlands tegen Servië op het programma. Maandag 23 september speelt de ploeg van bondscoach Max Tjaden in Almere in het Topsportcentrum. Een dag later, dinsdag 24 september, treffen Nederland en Servië elkaar in Sporthal Opperdam in Volendam. Zowel in Almere als in Volendam is de aftrap om 20.00 uur.

Tjaden selecteerde de volgende veertien spelers:

Barry de Wit, Youssef Makraou (beiden asv LEBO), Dennis van den Eijnden, Jamal el Ghannouti, Jordany Martinus, Manuel Kuijk, Mouhcine Zerouali (allen FC Eindhoven), Mohamed Attaibi (FC Marlène), Abdessamad Attahiri, Amir Molkârâi, Lahcen Bouyouzan, Mats Velseboer (allen Hovocubo), Jorg Ooievaar (HV/Veerhuys) en Said Bouzambou (KK Malle Beerse).

Bijzondere tegenstander
Youssef Makraou, Dennis van den Eijnden en Jordany Martinus bewaren bijzondere herinneringen aan Oranjes komende tegenstander. Het trio debuteerde in het najaar van 2016 tegen Servië. Voor Max Tjaden was het destijds bovendien zijn debuut als bondscoach.

WK 2020
De dubbel tegen Servië maakt deel uit van de voorbereiding op de WK-kwalificatie die in oktober wordt vervolgd. Oranje rekende eerder dit jaar in de voorronde af met Montenegro, Bulgarije en Estland en werd groepswinnaar. In de volgende ronde treft Nederland Kazakhstan, Albanië en gastland Roemenië. De nummers één en twee gaan door naar de Elite Round waar de WK-tickets definitief zijn te verdienen. Het eindtoernooi wordt in het najaar van 2020 in Litouwen gehouden.

Eerder deze maand oefenden de Oranjezaalvoetballers op de KNVB Campus in Zeist tegen België. De eerste ontmoeting eindigde in het voordeel van de gasten: 2-4. Een dag later won Oranje met 4-3.

Afscheid coryfeeën Rozenbeek en El Morabiti
De interlands staan ook in het teken van het afscheid van twee Oranje-internationals. Keeper Peter Rozenbeek en Zaid el Morabiti die beiden vorig jaar voor het laatst het Oranjeshirt droegen, zwaaien af bij de nationale zaalvoetbalploeg.

Peter Rozenbeek, met 85 caps recordinternational bij de indoorkeepers, wordt maandag in Almere in het zonnetje gezet. Van Zaid el Morabiti, die 119 maal voor het nationale team uitkwam, wordt dinsdag in Volendam afscheid genomen. Bijzondere bijkomstigheid is dat El Morabiti in en tegen Servië drie jaar geleden zijn honderdste interland speelde.