EINDHOVEN - Afgelopen zondag liet het synchroonzwemteam van Watervrienden Almere opnieuw van zich horen tijdens de tweejaarlijkse Kampioenschappen Vrije Uitvoering. Dit evenement, georganiseerd door de Eindhovense Watervrienden in samenwerking met Watervrienden Nederland, bracht zwemmers van alle leeftijden samen om hun beste prestaties te tonen.

Tijdens de Kampioenschappen Vrije Uitvoering wordt een zwemstuk van vier tot zes minuten uitgevoerd, waarin solo's, duetten, trio's en groepsnummers vloeiend in elkaar overlopen, synchroon met de muziek en met elkaar.

In totaal namen acht teams van vijf verschillende verenigingen deel aan het kampioenschap. Watervrienden Almere verscheen met twee teams aan de start. Het team, bestaande uit Marjolein Döpp, Sylvana Klamer, Josie Langley, Dagmar Hoogendijk, Leanne van Zanden, Natasja van Suijdam, Lisa Stegers, Julia van Bruchem, Sophie Glasmeier, Amanda Waltmann, Marloes Meiland, Nathalia Bartelings, Agnes van Es, Anna van Arkel, Tyra Hogenberg, Joëlle Brandt, Marilyn Oudenampsen, Sophia van Geenen, Lynn Kampherbeek en Amelia Stechweij, behaalde met een totaalscore van 83.867 punten, bijna 7 punten meer dan de nummer twee, de gouden medaille. Onder de heerlijke klanken van de “Boyband Mix” leverden ze een geweldige performance. Het zilver ging naar de Tilburgse Watervrienden en het brons naar de Eindhovense Watervrienden.

In 2022 behaalde het synchroonzwemteam van Watervrienden Almere zilver bij deze kampioenschappen en afgelopen november wonnen ze voor de tweede keer op rij goud tijdens de Seniorenkampioenschappen. Dat ze nu met een team van twintig vrouwen deze prestatie hebben geleverd, is fantastisch!

Het synchroonzwemteam van Watervrienden Almere traint elke zondagavond met passie van 18:30 tot 21:00 uur in het zwembad van Almere-Stad. Op zondag 21 juli 2024 om 12:00 uur zal een deel van het team de opening van "Ally Blijft Drijven," onderdeel van Almere Floats bij het Weerwater, verzorgen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Voor meer informatie over synchroonzwemmen en gratis proeflessen bij Watervrienden Almere kunt u mailen naar synchroalmere@gmail.com of kijken op www.watervriendenalmere.nl.