HARKEMA - In een attractief duel heeft Jong Almere City FC geen resultaat weten te boeken tegen Harkemase Boys. In Friesland werd het 3-2 voor de thuisploeg. Almeerse goals in deze wedstrijd kwamen van Rogier Benschop en Noah Abid.

Jong kijkt al heel vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. De eerste tien minuten zijn nog niet verstreken als Henny Bouius namens de thuisploeg alle ruimte krijgt om een voorzet binnen te koppen. En niet veel later had de voorsprong al verdubbeld kunnen zijn, ware het niet dat Ishan Kort redding brengt op een kopbal van Robert Stelpstra.

Na de tegentreffer komt Jong echter ook uit de schulp gekropen. Dat levert onder andere een kans op voor Ilias Alhaft, die na maanden van herstel deze zaterdagmiddag zijn eerste officiële minuten mocht maken. Zijn schot treft echter geen doel omdat de Friese doelman Erick Jansema een antwoord in huis heeft. Ook pogingen van invaller Rogier Benschop en Samuel Brobbey leveren geen goal op en gaan naast.

Na de rust dringt de ploeg van Florian Wolf aan en maakt het zeker aanspraak op de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk is het Harkemase Boys dat als eerste het net weer weet te vinden. Aanvoerder Bouius tekent aan voor zijn tweede door met een geplaatst schot de Friezen op 2-0 te zetten. Niet veel later weet Jong in de gestalte van Rogier Benschop echter wat terug te doen. De vleugelspeler tikt een voorzet eenvoudig binnen en brengt met de 2-1 de spanning weer helemaal terug in Harkema.

Toch lijken de Friezen de wedstrijd na een ruim uur te beslissen als Berwout Beimers met een knap afstandsschot de 3-1 op het scoreformulier laat noteren. De beloften geven zich echter nog niet gewonnen en komen ruim tien minuten voor tijd opnieuw terug, tot 3-2. Noah Abid is daar de verantwoordelijke voor, als hij de bal wat gelukkig voor z’n voeten krijgt maar vervolgens hard afdrukt in de korte hoek.

Daarna lukt het Jong niet meer om nog echt gevaarlijk te worden. De grootste kans is nog voor de thuisploeg, waar invaller Kevin Bakels de bal op een meter of twee voor een leeg doel naast tikt. Jong Almere City FC verliest dus in het hoge noorden en staat daardoor nog altijd op de negende plek in de Derde Divisie Zaterdag, nu in punten gelijk met de nummer tien Ajax Amateurs dat een wedstrijd minder speelde.