ALMERE - Vandaag trappen Welkom Energie en Ultimum de nieuwe periodesponsoring op een hele bijzonder manier af. Namelijk met de onthulling van het grootste teamshirt van Nederland. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor verschillende goede doelen. De onthulling aan het publiek vindt plaats voorafgaand aan de wedstrijd Jong Ajax - Almere City FC, vanavond op Fox Sports 1.


Het grootste shirt is het resultaat van een onverwachte samenwerking tussen twee partijen die hetzelfde doel voor ogen hebben. Ultimum en Welkom Energie, twee Almeerse bedrijven die erg betrokken zijn bij Almere City FC, laten hiermee zien dat ze achter de club, maar vooral ook achter Almere en de maatschappij staan. Met groot spektakel is tijdens een Coronaproof VIP preview op 26 oktober in Almere City FC's Yanmar Stadion het grootste voetbalshirt van Nederland gepresenteerd! Dit shirt van 575m2 werd door de selectie van Almere City FC, onder begeleiding van mascotte Ally de Aap en met vuurwerk op de achtergrond onthuld en met een drone gefilmd. Vandaag krijgt het publiek het shirt voor het eerst te zien.

Maatschappelijke betrokkenheid
Met deze bijzondere actie is de lancering van het nieuwe periodesponsorship, door Welkom Energie en vaste shirtsponsor Ultimum, afgetrapt. Ook wordt hiermee weer een prachtige samenwerking tussen verschillende Almeerse bedrijven op de kaart gezet. Maar dit alles is niet het voornaamste doel van deze bijzondere actie met Almere City FC. Bij zowel Ultimum als Welkom Energie is MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) essentieel in de bedrijfsvoering. Daarom is het voor beide partijen van belang om vanuit hun maatschappelijke verantwoording, actief bezig te zijn met initiatieven die goed zijn voor stad, maatschappij en (lokale) economie. In het kader van "samen sta je sterk" besloten Welkom Energie en Ultimum de handen ineen te slaan om zo, samen met Almere City FC, een mooi project te starten ten behoeve van verschillende goede doelen.

Iksteunook.nl
Met het project vragen de drie partijen aandacht voor drie goede doelen. Dat zijn Kanjer Wens Nederland, Met je Hart en Stichting Aap. Het doel van de actie is zoveel mogelijk geld verzamelen voor deze drie mooie doelen. Het shirt wordt opgeknipt in stukjes van 20cm2 en deze kunnen worden via iksteunook.nl worden gekocht voor € 5,- per stuk. De donateur ontvangt voor deze € 5,- een stukje shirt met de handtekeningen van Almere City FC's selectie. Wanneer de actie voorbij is, wordt het ingezamelde bedrag verdeeld over de drie goede doelen!

De onthulling is vanavond te zien, voorafgaand aan de wedstrijd Jong Ajax - Almere City FC die om 18.45 op Fox Sports 1 wordt uitgezonden. Fox Sports 1 is te ontvangen via verschillende aanbieders waaronder Ziggo, T-Mobile en KPN.