HEEMSKERK - In de Derde Divisie heeft promovendus ODIN '59 na twee uitoverwinningen nu ook voor het eerst in eigen huis weten te winnen. Jong Almere City werd zaterdagmiddag met 2-1 opzij gezet waardoor de ploeg van trainer Anthony Correia met negen punten uit vijf duels uitstekend meedraait.

Onder een heerlijk nazomerzonnetje nam de thuisploeg het initiatief met onder meer een schot op de paal van Koen Tros, maar kwamen de gasten na twintig minuten op voorsprong via een benutte strafschop van Kenneth Aninkora. Kort voor rust kreeg ook ODIN een strafschop te nemen toen Sietse Brandsma werd gevloerd. Jim Hulleman bleef vanaf elf meter koelbloedig.

ODIN'59 had geluk dat Almere in het begin van die tweede helft niet de leiding nam na een gevaarlijke kopbal van Meghon Valpoort, waar keeper Joost Meendering kon redden, en even later Aninkora in het zijnet schoot. Terwijl het dus alle kanten op kon vallen was het keeper Kort van Almere City die ineens een bal niet onder controle kreeg en het voor Niels Jager een koud kunstje werd om de Heemskerkers op voorsprong te schieten. Bij een slotoffensief van Almere City raakte men nog wel de lat, maar kwam men niet meer langszij.

ODIN '59 - Jong Almere City FC 2-1 (1-1)
20. Aninkora (pen.) 0-1
43. Hulleman (pen.) 1-1