ALMERE - Het Nederlands Kampioenschap Suppen (NK Suppen) staat voor de deur en belooft een weekend vol opwinding en sportieve prestaties op het water. De opkomende sport van stand-up paddleboarding heeft de aandacht getrokken van enthousiaste deelnemers en toeschouwers. Op zaterdag 24 juni zullen de technische- en sprintwedstrijden plaatsvinden op de Esplanade in Almere, terwijl op zondag 25 juni de langere afstandswedstrijd zal worden gehouden op de Noorderplassen.

Suppen, ook wel bekend als stand-up paddleboarding, is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Bij deze sport gebruiken de deelnemers een peddel om zichzelf voort te bewegen op een speciaal ontworpen supboard. Het vereist balans, uithoudingsvermogen en techniek om zo snel mogelijk te suppen.

Op zaterdag 24 juni kunnen toeschouwers de actie van dichtbij volgen vanaf de kade in Almere Centrum, waar de technische en sprintwedstrijden zullen plaatsvinden. Dit biedt een unieke kans om de behendigheid en snelheid van de deelnemers te bewonderen terwijl ze manoeuvreren rond boeien en strijden om de beste tijd. De Esplanade in Almere zal bruisen van energie en spanning, terwijl de deelnemers hun uiterste best zullen doen om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen te veroveren.

Op zondag 25 juni verplaatst de actie zich naar de Noorderplassen, waar de langere afstandswedstrijd zal plaatsvinden. De uitgestrektheid van het water biedt de deelnemers meer ruimte om hun vaardigheden te tonen en een langere baan af te leggen. Met het prachtige weer dat wordt voorspeld, kunnen zowel de deelnemers als de toeschouwers genieten van een dag vol zonneschijn en sportieve uitdagingen.

Het Nederlands Kampioenschap Suppen belooft een hoogtepunt te worden voor de groeiende sup-community in Nederland. Deelnemers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus zullen strijden om de titel en hun vaardigheden tonen aan een enthousiast publiek. Het evenement is ook een geweldige gelegenheid voor toeschouwers om kennis te maken met de sport en te genieten van een levendige en sportieve sfeer aan de waterkant.

Of je nu een ervaren supper bent of gewoon op zoek bent naar een leuk dagje uit, het NK Suppen in Almere op 24 en 25 juni is een evenement dat je niet wilt missen. Kom langs en zie hoe de deelnemers hun grenzen verleggen op het water en geniet van een mooie dag Almere.