BREDA - Almere City FC heeft maandagavond een behoorlijke domper opgelopen in de strijd om de titel van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Ole Tobiasen verloor kansloos met 4-0 bij het NAC van Maurice Steijn. Door de nederlaag hebben de Almeerders nu een achterstand van drie punten op koploper SC Cambuur. NAC klimt naar de vierde plaats op twaalf punten van de Friezen.


Pakweg twintig minuten mochten de gasten geloven in een goed resultaat in het Rat Verlegh Stadion. Na de 1-0 van Lex Immers, op aangeven van Kaj de Rooij, probeerde men het nog wel even en moest keeper Nick Olij wel een paar keer in actie komen. Toen Mario Bilate na een snelle uitval en op aangeven van Fiorini de 2-0 liet aantekenen was het duidelijk dat het een moeizame avond zou worden voor Almere City.

Na de pauze speelde men wel met de druk naar voren, maar zonder al te veel overleg en het verzet was definitief gebroken toen El Allouchi een vrije trap op Bilate gaf die keihard doelman Woud voor een derde keer het nakijken gaf. Nog mooier was de poeier waarmee El Allouchi zelf scoorde en de eindstand bepaalde op 4-0.