MAASTRICHT - De even bizarre als pijnlijke slotfase van het uitduel met MVV moet voor de spelers van Almere City FC als een déjà vu hebben aangevoeld. Net als in de uitwedstrijd bij Jong Ajax denken de Flevolanders in de slotfase de volle buit te grijpen, maar wanneer het laatste fluitsignaal klinkt staan er alsnog harde cijfers op het scorebord: 3-2. ,,Dit is een mokerslag”, aldus hoofdtrainer Robert Molenaar.

Almere City FC zit momenteel in een lastige fase van het seizoen en op dat soort momenten lijkt dan ook alles tegen te zitten. De ploeg van trainer Molenaar probeert in de eerste tien minuten het initiatief te nemen en ziet een schot van James Efmorfidis afzwaaien, maar bij de eerste aanval van de thuisploeg is het direct raak. Anthony van den Hurk is in de elfde minuut trefzeker, nadat hij de bal eerst met de hand controleert. Arbiter Van der Laan wuift de Almeerse protesten echter weg en keurt het doelpunt goed.

In het vervolg van de eerste helft bewijst Joshua Smits nog maar eens zijn waarde. Hij brengt knap redding op schoten van Van den Hurk en Joeri Schroijen. De Flevolanders kunnen daar 45 minuten lang vrij weinig tegenover stellen. Een kansje van Shayon Harrison, en een vrije trap van Youri Loen die op het dak van het doel belandt, zijn de enige wapenfeiten.

De start van de tweede helft verloopt een stuk voortvarender voor City. De bal rolt pas een paar minuten wanneer Loen de bal net buiten het zestienmetergebied voor de voeten krijgt. De middenvelder haalt verwoestend uit en ziet zijn pegel vol de kruising in gaan.

In de slotfase lijkt het de equipe van Molenaar dan eindelijk een keer mee te zitten. De oefenmeester besluit na 83 minuten om Niek Vossebelt in te brengen. De middenvelder staat amper tien seconden in het veld, wanneer hij uit een hoekschop de 1-2 binnentikt. De vreugde blijkt echter van korte duur. In de slotminuut van de wedstrijd krijg MVV een goedkope strafschop na een op het oog fair duel binnen het zestienmetergebied. Van den Hurk benut het buitenkansje en schiet de 2-2 tegen de touwen.

Alsof dat nog niet genoeg is, gaat het in de blessuretijd alsnog helemaal mis. Een voorzet vanaf de linkerflank verdwijnt via het been van Anwar Bensabouh achter de kansloze Joshua Smits en dan prijkt er plots een 3-2 eindstand op het scorebord.

,,Er viel hier iets te halen en we waren er dichtbij. Toch gaat het alsnog mis. Wat dat betreft zitten we echt in de hoek waar de kloppen vallen. Ook qua arbitrage. Deze nieuwe nederlaag komt hard aan”, aldus Molenaar na het laatste fluitsignaal.

Volgende week moet Almere City FC in eigen huis de rug zien te rechten. NAC Breda komt dan op bezoek in het Yanmar Stadion en brengt een vol uitvak op de been.