BREDA - Bij de start van het carnavalsweekend had Almere City FC een duidelijk doel voor ogen. In het sfeervolle Rat Verlegh Stadion het feestje verpesten, drie punten pakken en in polonaise terugkeren naar ‘Moddergat’. Ondanks dat de ploeg van hoofdtrainer Ole Tobiasen goed voor de dag komt in Breda loopt het anders en wint NAC met 1-0. Zodoende gaan de Almeerders met een kater het carnavalsweekend in.


De Flevolanders beginnen goed aan het duel in het Rat Verlegh Stadion en trekken in grote delen van de eerste helft het initiatief naar zich toe. Het enige wat eraan schort is dat de equipe van Tobiasen dat lichte veldoverwicht niet weet om te zetten in daadwerkelijke kansen. Een vrije trap van Youri Loen – die net langs de verkeerde kant van de paal suist – is lange tijd het grootste wapenfeit.

Totdat Nick Venema in de slotminuut van het eerste bedrijf een uitgelezen kans krijgt om zijn ploeg op voorsprong te brengen. De van FC Utrecht gehuurde spits krijgt uit een voorzet van Anass Ahannach een vrije kopkans. Dat moet de 0-1 zijn, maar de aanvaller weet de bal niet in een hoek te knikken en ziet doelman Nick Olij de bal daardoor relatief simpel pakken. Dé kans om met een voorsprong te gaan rusten is daarmee verkeken.

Hoewel City ook na rust prima blijft voetballen, komt de thuisploeg na een klein uur spelen op voorsprong. Een op het oog heel simpel gegeven strafschop (overtreding van Loen, die de bal leek te spelen) wordt beheerst binnengeschoten door Jan Paul van Hecke. De Almeerders laten zich echter niet van de wijs brengen en gaan direct op zoek naar de gelijkmaker. Zo is Ahannach met twee schoten (voorlangs en net naast) direct gevaarlijk.

Toch slagen de Almeerders er ook in de slotfase onvoldoende in om tot goed uitgespeelde kansen te komen. Met het inbrengen van Mees Kaandorp, Niek Vossebelt en Ruud Boymans hoopt Tobiasen dat zijn ploeg er nog een slotoffensief uit kan persen, maar wanneer het laatste fluitsignaal klinkt staat er een 1-0 einduitslag op het scorebord.

Aanstaande vrijdag neemt Almere City FC het in eigen huis op tegen Helmond Sport. Kaarten voor dat duel zijn online verkrijgbaar en bestel je hier.