ALMERE - Op vrijdag 5 en zondag 7 oktober stond Stadslandgoed de Kemphaan in het teken van modder! Op vrijdag 5 oktober organiseerde Stad & Natuur de eerste editie van de scholierenrun met 160 deelnemers! Om zondag 7 oktober werd er om 10 uur gestart met zo’n 50 gehandicapte sporters en hun families waarna het parcours vanaf 11 uur bestormd werd door meer dan 1000 deelnemers van families met kinderen.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Stad & Natuur dit modderfeest op de Kemphaan en net als vorig jaar was de sportieve warming-up van Milton. Al dansend en springend werden de deelnemers klaar gemaakt voor de Modderrun waarna directeur/bestuurder van Stad & Natuur, Liesbeth Bronkhorst, het startschot gaf met een heus waterpistool!

Het parcours ging dwars door de bossen van het Almeerderhout en was 3 km, waarbij de deelnemers door/onder/over 14 obstakels moesten klimmen en klauteren. En alleen samen lukte het om de obstakels te trotseren. Er moest geklommen worden in touwen, van een glijbaan geroetsjt en door gitzwarte moddersloten gebanjerd worden. Als prijs kregen alle deelnemers een Modderrun Almere 2018 armbandje en een mogelijkheid op een warme douche.

Extra bijzonder waren de 50 deelnemers aan de g-run. Samen met hun familie hebben zij samen het parcours goed afgerond en willen zij allemaal volgend jaar weer komen! Onder andere door een bijdrage van de gemeente Almere en de Dirk Kuyt Foundation heeft Stad & Natuur dit mogelijk kunnen maken. Ook Kidsproof Almere en SEC survival hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan de succesvolle editie van de Modderrun! Foto’s en filmpjes van deze modderige dag zijn te vinden op de Facebookpagina van de Modderrun.