ALMERE - Dit voorjaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy in samenwerking met Wielervereniging FRTC Almere allerlei activiteiten waarbij jongeren kennis maken met wielrennen. Vanaf dinsdagavond 29 maart is er iedere dinsdagavond een Open Training en op zaterdag 2 april kunnen kinderen en jongeren deelnemen aan wieleractiviteiten op de Esplanade in het centrum van Almere.

Ben jij tussen de 11 tot en met 18 jaar oud, heb je weinig tot geen ervaring met wielrennen en vind je het gaaf om de sport te proberen? Doe dan mee met de gratis Open Trainingen! Tijdens de Open Training staat plezier altijd voorop. Zo ontdek jij op een leuke manier de wielersport! De Open Trainingen vinden plaats op dinsdagavond tussen 18.30 - 20.00 uur op de Skeelerbaan op het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Je leert de basisvaardigheden van de sport, er is aandacht voor het rijden van bochten en je ervaart hoe het is om in een groep te fietsen. Deelnemers die niet in het bezit zijn van wielermateriaal krijgen een racefiets en helm te leen.

Op zaterdag 2 april organiseren wij een Dikke Banden Race voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar oud. Doe mee op je eigen schoolfiets met 'dikke' banden en race over de Esplanade. Later die middag organiseren wij voor jongeren van 11 tot en met 15 jaar Ready2Race Junior. Ook deze activiteit is bedoeld voor eenieder die weinig ervaring heeft met wielrennen en op een laagdrempelige manier wil kennismaken met de sport. Diverse tactische, technische en snelheidswedstrijdjes komen aan bod. Plezier staat voorop! Deelnemers aan Ready2Race Junior zonder eigen materiaal, krijgen een fiets en helm te leen Tot slot is ook de Team Jumbo-Visma Academy Truck aanwezig waarbij je op een virtuele manier een berg beklimt en jezelf maximaal uitdaagt.

Tot op een van de Open Trainingen op dinsdagavond op het Fanny Blankers-Koen Sportpark en 2 april op de Esplanade in Almere!

Meer informatie en aanmelden Open Trainingen: https://www.teamjumbovisma.nl/open-trainingen-team-jumbo-visma-academy/

Meer informatie en aanmelden Dikke Banden Race & Ready2Race Junior:
https://ready2race.teamjumbovisma.nl/